Uyusturucudan Kardesini Kaybetti, Farkindalik Için Dizi Çekmeye Basladi

Rize’de bir vatandas, uyusturucudan dolayi kardesini kaybetmesi üzerine madde bagimliligina karsi farkindalik olusturmak için dizi çekerek herkesin begenisini kazandi.

Uyusturucudan Kardesini Kaybetti, Farkindalik Için Dizi Çekmeye Basladi
Rize’de yasayan Osman Nuri Özer, uyusturucu nedeniyle kardesini kaybetmesinin acisini yasarken ayni zamanda annesini de kaybetti. Bunun üzerine Özer, uyusturucuyu gençlerden uzak tutmak ve farkindalik olusturmak için bir proje baslatti. Özer’in arkadaslarinin da projeye destek vermesiyle ’Kuzey Vadisi’ isimli diziyi çekilmeye baslandi. Çekilen dizi, gençleri uyusturucudan uzak tutarak farkli aktiviteler kazandirmayi hedefliyor. Bütün diziyi kendi imkanlariyla çekmeye çalisiyorlar. Dizi, ilk bölümünün dijital platformda paylasilmasinin ardindan büyük begeni topladi. Dizide rol alan oyuncular ayni zamanda kameramanlik, senaristlik ve yönetmenlik de yapiyor.

"Rize’de de herkes bize destek vermeye basladi"

Uyusturucudan dolayi kardesini kaybettigi için bir farkindalik olusturmak için diziyi çekmeye basladiklarini ifade eden Osman Nuri Özer, "Ben geçen yil uyusturucudan kardesimi kaybettim. Sonrasinda da annem evlat acisina dayanamadi o da hayatini kaybetti. Bir seyler yapmam gerektigini düsündüm. Böyle bir projeyi baslattik. Dizinin senaryosunu ben yaziyorum. Oyuncularimiz var. Yönetmenimiz var. Ekibimiz gitgide büyüdü ve herkes bu isi çok sevdi. Rize’de de herkes bize destek vermeye basladi.

Su anda herkes maddi olarak kendi cebinden harcamalar yapiyor. Isin ciddi bir noktada oldugunun farkindayiz. Su anda Türkiye’nin gündeminde uyusturucu var. Bu yolda yürüdügümüz arkadaslar bu duyarda olduklari için herkes gereken maddi destegi kendisi veriyor. Böyle güzel bir projeye herkesin destek vermesini istiyorum. Dizide ben iyi karakter rolündeyim. Türkiye’ye uyusturucuyu getirtmemeye çalisiyorum" seklinde konustu.



"Gençler dizimizden ders alsin da bu illetten uzak dursun"

Imkanlar yeterli olmadigi için dizide hem yönetmenlik hem de oyunculuk yaptigini belirten Hasan Güzel, "Bizim amacimiz aslinda gençleri bir araya toplayip toplum adina bir farkindalik olusturmak. Bunu da su anda basardigimiza inaniyoruz. Her seyin daha iyisini yapmaya çalisacagiz. Rize esnafi arkamizda. Bize destek veriyorlar, bu destek istikametinde basaracagimiza inaniyorum. Bu dizi de ben hem oyuncuyum hem de yönetmenligini ve görüntü yönetmenligini yapiyorum. Gençler, dizide iyi karakter olan ’Dayizade’ karakterinin vermis oldugu nasihatleri örnek alsinlar. Gençler dizimizden ders alsin da bu illetten uzak dursun. Duramiyorlarsa devletimizin verdigi destekleri alsinlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA