Artvin'de Kar Yagmayinca Geleneksel Tahta Kizak Yarislari Iptal Edildi

Artvin’in "Sakin sehir" ünvanli Savsat ilçesi Yavuzköy köyüne her yil geleneksel olarak düzenlenen kar senlikleri, kar yagmayinca içerigi degistirilerek ilçe merkezine alindi. Senliklerin olmazsa olmasi geleneksel tahta kizak yarislari ise iptal edildi.

Artvin'de Kar Yagmayinca Geleneksel Tahta Kizak Yarislari Iptal Edildi
Savsat Kaymakamligi, Savsat Belediyesi, Yavuzköy Muhtarligi, Savsat Kültür Turizm ve Dayanisma Dernegi ile Offroad Dagcilik ve Fotografçilik Dernegi’nin ortaklasa düzenledigi etkinlik bu yil kar yagmayinca içerikte degisiklige neden oldu.

28-29 Ocak tarihleri arasinda yapilacak olan 9. Yavuzköy Kar Senlikleri Senliklerinde kizak yarislari kar yagmamasi nedeniyle iptal edildi. Sehrin en yogun kar alan ilçesi olan Savsat’ta da bu yil kar yagmayinca senlikleri ilçeye tasindi.

600 yillik geçmise sahip tahta kizak yarismalari ise yerini cirit gösterileri birakti. Ilçe merkezinde yapilacak ve iki gün sürecek Savsat Kis Senliklerinde ilk gün yöreye özgü ilginç kostümlerle Berobana gösterisi, Arap atlari grubu gösterisi ve çesitli etkinlikler yer alacak. Ikinci gün ise Ciritdüzü köyünde off-road yarislari düzenlenecek.

Belediye Baskani Nihat Acar konuyla ilgili yaptigi açiklamada, "Geleneksel olarak yaptigimiz kar senliklerimizi bu yilda yapmayi planliyoruz. Bu yil bekledigimiz kar yagisi yagmadigi için ilçe merkezinde yapmayi planladik. Eger senliklere kadar kar yagisi olursa yine ayri yerde yapariz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA