Baskan Pekmezci Açiklamasi 'Türk Islam Âleminin Ve Vatandaslarimizin Regaib Kandilini Tebrik Ederim'

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, “Türk Islam âleminin ve vatandaslarimizin Regaib Kandilini tebrik ederim” dedi.

Baskan Pekmezci Açiklamasi 'Türk Islam Âleminin Ve Vatandaslarimizin Regaib Kandilini Tebrik Ederim'
Baskan Hükmü Pekmezci Regaib Kandili dolayisiyla yayinladigi mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Islam âlemi olarak, halkimiz arasinda ‘üç aylar’ diye isimlendirilen, rahmet, bereket ve magfiret iklimine girmis bulunuyoruz. Bu gece, manevi mevsime girisimizin habercisi olan Regâib Kandilini idrak ediyoruz. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Recep ayina girildiginde; “Allah’im, Recep ve Saban aylarini bize mübarek kil ve bizi Ramazan’a kavustur” seklinde dua etmis ve bu kutlu zamanlarin önemine dikkat çekmistir.

Sonu bayrama çikan kutlu bir mevsim içine girmis bulunmaktayiz. Üç aylar, manevi coskunun daha yogun yasandigi, sarsilan ruhi dünyamizi ve kalbimizi onaracagimiz, hayatimizi yeniden gözden geçirmemize vesile olan bir gönül iklimi, kalplerimizi dinleme zamani, rahmet, magfiret ve merhamet mevsimidir. Bereket ve magfiret dolu bu günlerde, iman ve kulluk sorumlulugunu tefekkür ederek, davranislarimizi gözden geçirmenin gayreti içerisinde olmamiz gerekmektedir.

Bu vesile ile tüm Türk Islam âleminin ve vatandaslarimizin Regaib Kandilini tebrik ediyor; bu anlamli gecenin hayirlara vesile olmasini yüce rabbimizden niyaz ediyorum.”
Kaynak: İHA