Artvin Muratli Baraji'nda Su Sporlari Senligi Düzenlendi

Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Muratli Baraji’nda üzerinde su sporlari senligi düzenlendi.

Artvin Muratli Baraji'nda Su Sporlari Senligi Düzenlendi
Artvin’in Borçka ilçesi Karsiköy köyünde 2005 yilinda hizmete giren Muratli Baraji ve HES, elektrik üretimin yani sira bu kez su sporlari etkinligine ev sahipligi yapti. Kaymakamlik tarafindan baraj gölü üzerinde düzenlenen ’su sporlari senligi’ renkli görüntülere sahne oldu.

Baraj gölünde sular altinda kalan çok sayida konutun yani sira çay fabrikasi ve cami bulunuyor. Hatiralar sular altinda kalirken, su sporculari farkli etkinliklerle o günler yad ettiler. Artvin Çoruh Üniversitesi ögrencileri, durgun su kanosu, su kayagi, su yatagi, tekne turu gibi etkinliklerle baraj gölünde eglenceli saatler geçirdi. Ilk kez düzenlenen etkinlige, üniversitenin farkli fakülte ve bölümlerinden yaklasik 50 ögrenci katildi.

Ögrenciler, baraj gölü üzerindeki ’zipline’ hattini kullanip adrenalin dolu dakikalar yasayarak stres atarken, suya düsenler de kayitlara geçti.

Güvenlik amaciyla 112 saglik ekibi, Sahil Güvenlik ve AFAD ekiplerinin de hazir bulundugu etkinlige, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Borçka Kaymakami Hakan Contarli, Belediye Baskani Ercan Orhan, kurum amirleri ve vatandaslar katildi.

Kaymakam Contarli, Artvin’in güzelliklerini ögrencilerle bulusturmak için bu tarz senlikler düzenlediklerini söyledi.



Doga cenneti bir il oldugunu vurgulayan Contali, "Geleneksel olarak ilki olarak Karsi Köy Baral Gövdesi üzerinde kis ortasinda senligi düzenledik ve gelecek yil da temmuz ayinda devami olacak. Barajlar sehri Artvin’de bu firsati degerlendirmek isteyerek bu yil ilk kez su sporlari senligi düzenledik" dedi.

Karsi Köy Muhtari Mehmet Kocaman ise, “Su sporunun yapildigi alanda çay fabrikamiz ile evlerimiz vardi. Yaklasik 2 bin aile bariniyordu. Simdi su sporlari ile doga ve sporseverlerin yeni adresi Karsi Köy Muratli Baraji gövdesi ve etrafindaki dogasi oldu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA