Ugur Mumcu Ölümünün 30. Yilinda Evinin Önünde Anildi

Ankara’da 30 yil önce arabasina yerlestirilen bombanin patlamasi sonucu hayatini kaybeden Gazeteci-Yazar Ugur Mumcu, evinin önünde düzenlenen programla anildi.

Ugur Mumcu Ölümünün 30. Yilinda Evinin Önünde Anildi
Ankara’da 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde ugradigi bombali saldiri sonucu hayatini kaybeden Gazeteci-Yazar Ugur Mumcu, ölümünün 30. yil dönümünde ailesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, siyasi parti temsilcileri ve sevenleriyle evinin önünde düzenlenen programla anildi. Sabahin erken saatlerinde Mumcu’nin evinin karsisinda bulunan anit önüne gelen birçok vatandas ‘Ugur Mumcu Aniti’nin bulundugu alanda mum yakarak karanfil birakti. Tören öncesinde Mumcu ailesinin evini ziyaret eden Kiliçdaroglu, ziyaretin ardindan Ugur Mumcu Aniti’na karanfil birakti.

“Hep sikintilar çekti, darbeler yedi ama yilmadi”

Her sene Mumcu’nun ölüm yil dönümünde evinin önünde anmak için erken saatte geldigini belirten Mehmet Yüksel, “Gazete ve televizyonlarda duyduk. Çok üzüldük, bizim nesildendi. Sanirim kendisi siyasal bilimler fakültesinde okuyordu, Mehmet Agar ve Vildan Hanimla beraber. Ben de Ankara Akademi mezunuydum. Mumcu askerligini de sakincali piyade er olarak yaptirdilar, astegmen olma hakkini elinden aldilar. Hep sikintilar çekti, darbeler yedi ama yilmadi. Almanya’daki Türk imamlarinin paralarinin Araplar tarafindan verildigini ortaya çikartti. 12 Eylül döneminden sonra bile yigit bir gazeteciydi. Birçoklarinin isine gelmedi ve katlettiler” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA