Trabzon'a Son Dönemde ABD Vatandaslarinin Ilgisi Artti

Trabzon, geçen yil yaklasik 1milyon misafiri agirlarken sehre, son dönemlerde ABD vatandaslarinin ilgisi artti.

Trabzon'a Son Dönemde ABD Vatandaslarinin Ilgisi Artti
Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Trabzon Il Kültür Müdür Vekili Tamer Erdogan, Trabzon’u geçen yil yerli ve yabanci yaklasik 1 milyon kisinin ziyaret ettigine dikkat çekerek sehre son dönemler ABD vatandaslarinin yogun ilgisi oldugunu kaydetti.

Maçka ilçesi Altindere Vadisi’ndeki tarihi Sümela Manastiri’nda yaklasik 6 yil önce baslayan restorasyon ve kaya güçlendirme çalismalarinin sona erdigini ve su an itibariyle yüzde yüz ziyarete açildigini kaydeden Erdogan, Sümela’da uzun süreden beri restorasyon çalismalarinin yapildigini, su anda itibariyle de yüzde yüz ziyarete açildigini belirtti.

Erdogan, “Su an itibariyle yüzde yüz ziyarete açilmis durumda. Geçici kabulleri yapildi kaya düsmelerine karsi çelik kafeslerle tamamlandi tamamen güvenlik altina alindi. Dün itibariyle de isiklandirmasi yapildi. Bakanligimizin teknik ekibinin yapmis oldugu proje çalismasiyla Sümela’nin güzelligini daha çok ortaya çikarmak için gece isiklandirmasi açilmis bulunuyor. Bundan sonra yerli ve yabanci ziyaretçilerimizin hizmetinde olmaya devam edecek” dedi.

Erdogan, Kostaki Konagi’ndaki restorasyon çalismalariyla ilgili konagin ikinci kez ihale edilerek yüklenici firmaya yer teslimi yapildigini belirterek, “Kostaki Konagimizin daha önce ihaleleri olmus ancak yüklenici firmanin fesih durumu oldugu için durmus durumdaydi. Sayin bakanimizin ve valimizin koordinesiyle çok kisa bir sürede ihaleye çikarak ödenegi ayrilarak 410 günlük is takvimiyle ihalesi ve yer teslimi yapilmis bulunuyor. Kostaki Konagi Trabzon’un markalarindan biri, Trabzon Müzesi olarak hizmet veriyor” diye konustu.

ABD vatandaslarinin Trabzon’a çok ilgisi var

Erdogan, son dönemlerde Trabzon’a ABD vatandaslarinin ilgisinin arttigini ifade ederek, “Son dönemlerde ABD’nin Trabzon’a çok ilgisi var. Daha önce Amerika Büyükelçisi Konsolosu Müdürlügümüzü ziyaret etmisti. Birebir yapmis oldugumuz görüsmelerde buraya ilgi gösterdiklerini ve önümüzdeki süreçte Trabzon’a ilginin artarak devam edecegini beyan ettiler. Su anda da ABD vatandaslari da sehrimize gelmeye basladilar” dedi.

Kaynak: İHA