Psikososyal Destek Hizmet Grubu Toplantisi Düzenlendi

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü koordinasyonunda,-2023 yili yerel düzey Psikososyal Destek Hizmet grubu toplantisi düzenlendi.

Psikososyal Destek Hizmet Grubu Toplantisi Düzenlendi
Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü salonunda gerçeklestirilen toplantiya, Psikososyal Destek Hizmet grubunun destek çözüm ortaklari olan Büyüksehir Belediyesi, Il Saglik Müdürlügü, Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Gençlik ve Spor Müdürlügü, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Il Müftülügü, Inönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi’nin üst düzey idarecileri katilim sagladi.

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Galip Sökmen’in baskanlik yaptigi toplantida, Psikososyal Destek hakkinda destek çözüm ortaklarina sunum yapildi. Toplantida ayrica 2023 yili yerel düzey Psikososyal Destek Hizmet grubu plani hakkinda bilgi verildi.

Bunun ile birlikte destek çözüm ortagi olan müdürlüklere görev ve sorumluluklari anlatilarak bundan sonraki süreçte afet ve acil durumlarda Psikososyal Destek Hizmeti sunarken tüm müdürlüklerin koordinasyon içerisinde çalisilmasi konusunda mutabik kalindi.

Psikososyal Destek Hizmeti toplantisiyla afet ve acil durumlarda toplumda, ailede ve bireyde herhangi bir psikolojik bozuklugun ortaya çikmasini önlemek, toplumdaki düzenin yeniden insa etmek ve hayatin normale dönmesini saglamak, afet sonrasi yasanabilecek sosyal sorunlar için çözüm odakli müdahale yönetmeleri gelistirmek amaçlandi.

Toplantinin sonunda 24 Ocak 2020’de meydana gelen Elazig ve Malatya depreminde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet dilendi.
Kaynak: İHA