Market Ve Semt Pazarlarinda Denetim

Canik Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, ilçedeki semt pazari ve market denetimlerini sürdürüyor.

Market Ve Semt Pazarlarinda Denetim
Canik Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, halkin saglikli ve güvenli ortamlarda gönül rahatligiyla alisveris yapabilmeleri adina ilçede bulunan tüm marketlerde ve semt pazarlarinda reyon ve kasa fiyatlandirmalari, hijyen, son tüketim tarihi ile gramaj denetimlerini yogun bir sekilde uyguluyor

Ekipler, vatandaslarin saglikli ve güvenli ortamlarda alisveris yapabilmeleri adina ilçede faaliyet gösteren tüm yerel ve zincir marketlerde, semt pazarlarinda denetimlerini titizlikle sürdürüyor. Ilçe halkinin herhangi bir magduriyet yasamamasi için marketlerde bulunan tüm reyonlari, semt pazarlarinda kurulan tüm tezgâhlari tek tek denetleyen zabitalar, reyon ve kasa fiyatlandirmalari, hijyen, son tüketim tarihi ve gramaj kontrollerini gerçeklestiriyor.

Zabita Müdürlügü, Ölçü ve Ayar Memurlugu tarafindan ilçede bulunan tüm isletmelerde ve semt pazarlarinda kullanilan ölçü ve tarti aletleri denetlenmeye devam ediyor. Denetimlerde beyanname vermeyen, periyodik kontrol ile muayenesi gerçeklesmeyen, damgasiz ölçü ve tarti aleti kullanan esnafa uyarilarda bulunuldu.
Kaynak: İHA