'Engelli Çocuga Ögretmen Siddeti' Iddiasina Bakanlik Müdahil Oldu

SAMSUN – Samsun’da zihinsel engelli ve bipolar bozuklugu olan 11 yasindaki çocuklarina siddet uygulandigini iddia eden aile, ögretmenden sikayetçi oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi yetkilileri aileye ulasarak konunun takipçisi olacaklarini iletti.

'Engelli Çocuga Ögretmen Siddeti' Iddiasina Bakanlik Müdahil Oldu
Samsun’un Ilkadim ilçesinde zihinsel engelli ve bipolar bozuklugu olan 11 yasindaki Mert Erdogan’a, evde egitim çerçevesinde Milli Egitim Müdürlügü tarafindan B.A. adinda bir ögretmen görevlendirildi. Kaymakamlik karari ile Mert’e evde ders veren ögretmen 2 ay boyunca egitimlere devam etti. Aile, 11 Ocak’taki egitim sirasinda ögretmenin ogullarina siddet uyguladigi gerekçesiyle sikayette bulundu. Ögretmen B.A. hakkindaki iddialari reddederken, Ihlas Haber Ajansi tarafindan kamuoyuna duyurulan olaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi müdahil oldu.

Haber sonrasi ailenin yanina Milli Egitim Bakanligi, Rehberlik ve Arastirma Merkezi (RAM) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi yetkileri gitti. Yetkililer aileden konuyu bir kez daha dinlerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi yetkilileri avukatlari araciligiyla konuya müdahil olacaklarini ve davanin takipçisi olacaklarini iletti.

Konu hakkinda açiklamalarda bulunan anne Merve Erdogan, “Haberlerin ardindan yetkililer bizlere ulastilar. Sesimizi duyurabildigimiz için çok mutluyum. Olayin ardindan çocugumun psikolojisi iyice bozuldu ve egitim hayati aksadi. Haberin ardindan M.E.B., R.A.M. ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi yetkilileri bizleri ziyaret etti. Sosyal hizmetler çocugumla psikolog esliginde görüstü. Çocugumun bu olaydan olumsuz etkilendigini ifade edip, yeni bir ögretmen talebinde bulunabilecegimizi söylediler. Sosyal hizmetler de avukatlarin devreye girecegini söyledi.

Sorusturma numarasini onlara ulastiracagim. Tüm kurumlar çocugumun arkasinda oldugunu ifade ettiler. Bundan sonraki süreçte konunun takipçisi olmaya ve suçlunun ceza almasini istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA