Bitlis'te Ikna Edilen Bin 41 Ögrenci Okula Kazandirildi

Bitlis’te belirli nedenlerden dolayi okuldan ayrilmak zorunda kalan bin 41 ögrenci, ögretmenlerin çalismalari sonucu yeniden egitime kazandirildi.

Bitlis'te Ikna Edilen Bin 41 Ögrenci Okula Kazandirildi
Bitlis il genelinde gerek ögretmenler gerekse milli egitim müdürlügü personelleri yürüttükleri ikna çalismasi çerçevesinde 5 aylik bir sürede 521 kiz ve 520 erkek olmak üzere toplam bin 41 ögrenci yeniden okulla bulusturuldu. Il Milli Egitim Müdürlügü, okula devam etmedigi belirlenen ögrencilerin egitimlerine devamliliklarini saglamak amaciyla hem sube müdürlerinden hem de ögretmenlerden ekipler olusturdu. Toplamda 20 ekipten olusan ikna ekibi, özellikle köylerde 5 ay gibi kisa bir sürede yürüttükleri özverili çalismalarla hem ögrencilerle hem de aileleri ile görüserek ögrencilerin hayallerine kavusmalarina araci oldular.

Bitlis’in Güroymak ilçesine bagli Tathtali ve merkeze bagli Konuksayar köylerine giden ekipler, Emsal Genç ve Mücella Üzerk adli kizlari yeniden okula kazandirdilar. Zaman zaman olusturulan ikna ekibiyle ögrenci ve aileleri ile görüsmeye giden Bitlis Il Milli Egitim Müdürü M. Emin Korkmaz, 8. sinif ögrencisi Emsal Genç’i okuluna, annesini ise lise diplomasi almaya ikna etti.

Geçtigimiz eylül ayindan bu yana temel egitimde 932, ortaögretimde ise 109 ögrenciyi yeninden okula kazandirdiklarini söyleyen Milli Egitim Müdürü Korkmaz, “Çok bereketli bir gün oldu. Okulunu 8’inci sinifta birakan Emsal isimli genç kizimizi bir daha okula kazandirdik. Kizimiz çesitli nedenlerden dolayi okulunu birakmisti. Ikna ekiplerimiz ile birlikte görüstükten sonra kizimizin hedeflerinin ne kadar büyük oldugunu, bundan sonra spor lisesine devam etmek istedigini bize söyledi.

Eve gelince annesi ile de görüstük. Annesini de ortaokulu bitirdigini duyunca, hanimefendiye bir teklifte bulunduk. Açik lise ögrencimiz olur musunuz dedik? Kendisi de memnuniyetle bunu kabul etti. Böylelikle kizimizi 8’inci sinifa, annesini de açik lise ögrencisi yapacagiz. Çalismalarimiz sene basindan bu yana devam ediyor. Sene basindan bu yana temel egitimde 932, ortaögretimde de 109 ögrenci kazandirdik. Toplamda bin 41 ögrenci kazandirdik. Sadece aralik ayinda 308 ögrenci kazandirmistik. Bu ögrencilerden biri de Emsal kizimiz” diye konustu.

Kirsalda bulunan 101 okulun fiziki sartlarinin gayet iyi oldugunu anlatan Korkmaz, sözlerine söyle devam etti:

“Kirsalda fiziki altyapimiz gayet iyi ve 101 ortaokulumuz var. Bu okullarimizin temel esprisinden bir tanesi de kiz çocuklarimiz ortaokulu bitirdikten sonra talep oluyor. Geçmiste kirsalda kiz çocuklarinin okumalarinin önünde problemler vardi. Çocuk ilkokulu bitiriyordu. Ortaokul, lise derken uzun bir süreç oluyordu. Simdi kapisinin önünde ortaokulu bitirdigi için artik böyle bir süreç yasamiyoruz. Su an okul terklerinin oldugu yerler, kirsal yerler. Ortaokullarin olmadigi yerler. Kizimiz için, annesi için bugünkü çalismalarimiz hayirlara vesile olur insallah.”

Okula tekrar gitmenin heyecanini yasayan 8. sinif ögrencisi Emsal Genç ise spor lisesinde okuyarak sporcu olmak istedigini söyledi.



Anne Fadime Genç de, kizinin okulu birakmasina çok üzüldügünü, ancak yeniden okula gidecegi için çok mutlu oldugunu söyledi.

Milli Egitim Müdürü Korkmaz ve ekibine tesekkür eden anne Genç, kendisinin de açiktan lise okuyacagini söyledi.

Kaynak: İHA