Almanya'da Büyük Projelere Imza Atan Is Adami Çavus'tan Türkiye'ye Büyük Yatirim

Almanya ve Türkiye arasinda mekik dokuyan Musa Çavus, Almanya’da gelistirdigi projeleri Türkiye pazarinda da hayata geçirerek önemli bir girdi sagladi.

Almanya'da Büyük Projelere Imza Atan Is Adami Çavus'tan Türkiye'ye Büyük Yatirim
Aslen Konyali olan ve Almanya’da yasayan Musa Çavus, Türkiye’deki yazilim alaninda gördügü eksiklikleri gidermek için çalisma baslatti. Almanya ve Türkiye arasinda mekik dokuyan Musa Çavus, Almanya’da gelistirdigi projelerini Türkiye pazarina da dahil etti. Yurt disinda kullanilan son yazilim teknolojilerinin Türkiye’de tercih edilmedigini aktaran Çavus, global çapta bilinen sirketlerin her zaman son teknolojileri takip ettigini ve bünyesine entegre ettigini söyledi.

Global çapta isler yapilmak isteniyorsa son teknolojilerin tercih edilmesinin önemli oldugunu kaydeden Çavus, ’’Son teknolojiler kullanilmadigi için yasanan hatalar ve açiklarin çözülmesi zor oluyor. Türkiye’ye ilk asamada Porsche sirketinin yazilim projelerini getirdim. Ülkemde gördügüm potansiyelden dolayi yaptigim yatirimlari günbegün arttirmaya devam edecegim. Hizmet kanalimizi global network üzerinden gelistirdik ve bu süreçte bir hayli yol aldik. Uzun süre Almanya’da yasayan ve kariyerinin ilk asamalarina gözlerini yurtdisinda açmis biri olarak söyleyebilirim ki Türkiye’de çok daha fazlasini yapabiliriz. Biz Türkler is dinamigimizi birbirimize faydacilik saglamak üzerine konumlandirmis insanlariz ve bu bizim sürekli gelisimimize katki taniyor. Biz çekirdekten baslayacak ve daha bütüncül bir etki elde edecegiz, bu yil hedefim ülkemin istihdam gücünü arttirmak ve gençlere da bu istihdamdan pay saglamalari için imkan tanimak’’ dedi.



’’Yatirimlari her geçen gün arttiracagim’’

Genç yazilimcilarin bu teknolojileri ögrenmedigini anlatan Çavus, ’’Güncel yazilim teknolojileri sayesinde genç ve gelismekte olan yazilimcilara bu sayede daha fazla istihdam saglayabiliyoruz. Son dönemlerde artan yazilimci sayisindan kaynakli gençlerimiz is bulmakta güçlük çekiyor, bu yüzden Türkiye’ye yaptigim yatirimlari günbegün arttirarak is bulamayan gençleri yazilim sirketlerimin bünyesine dahil edecegim. Global alanda web tabanli sistemler, hibrit uygulamalar, uzaktan araç takip ve kontrol sistemi, CRM, ERP, uzaktan kontrol sistemleri gibi projeler yaparak sirket portföyümüzü genislettik ve farkli alanlarda AR-GE çalismalari yaparak portföyümüzü genisletmeye devam edecegiz’’ diye konustu.

Dünyanin birçok farkli bölgesinde birbirinden farkli sektörlerde ürün ve hizmet dagitimi saglayan Musa Çavus’un hizmet verdigi firmalar arasinda Lufthansa, Porsche, Mercedes Benz, BMW, Deutsche Telekom, Telefonica, TüvSÜT, Kion Group ve HP gibi alaninda 200’den fazla öncü firma yer aliyor.

Çavus bu sirketlere yazilim alaninda Front-end kisminda, Angular, React, Vue. JS, Nativescript, Ionic, Capacitor, Cordova Back-end kisminda ise Spring Boot, Node. JS, Nest. JS, LoopBack, Docker, Kubernetes, Jenkins yazilim teknolojileri ile destek veriyor.
Kaynak: İHA