Suluova Besi OSB, Avrupa'nin En Büyüklerinden Olacak

Türkiye’nin ilk ve en büyük tarima dayali ihtisas besi organize sanayi bölgesi olan Suluova TDI Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB), yeni genisleme alaninda süren çalismalarin tamamlanmasiyla Avrupa’nin en büyükleri arasinda yer alacak. Tarim ve Orman Bakanligi, hayvancilikta önemli potansiyele sahip Amasya’daki bu dev tesisi diger ülkelere model olarak gösteriyor.

Suluova Besi OSB, Avrupa'nin En Büyüklerinden Olacak
Genisleme alaninda süren altyapi çalismalarini inceleyen Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Suluova TDI Besi OSB ilave alan ile birlikte toplam 152,5 hektar alan üzerinde yaklasik 20 bin büyükbas hayvan kapasiteyle ülkemizin en büyügü, Avrupa’nin ise alaninda en büyüklerinden biri olacaktir” dedi.

Hayvancilikta üretim, kesim ve enerji alaninda ekonomik döngünün tamaminin karsilandigi Suluova TDI Besi OSB’de 32 adet besi parselinin yani sira günlük 400 büyükbas hayvan kesimi ve islemesinin yapilabilmekte oldugu en entegre tesisi ile diger 2 sanayi parselinde ise toplam 7,6 megavat kapasiteli biyogaz tesisleri faaliyet gösteriyor. Vali Masatli, yönetim kurulu baskanligini yaptigi Suluova Besi OSB’nin tüm bu özellikleriyle Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan da yurt içi ve yurt disinda model OSB olarak gösterildigine isaret etti.

Ilave genisleme alaninda toplam 25 besi parseli ve 2 sanayi parselinin olusturulduguna deginen Mustafa Masatli, “Su an itibariyla genisleme alanimizin yaklasik 41 milyon TL bedelli altyapi çalismalari devam etmekte olup 30 Temmuz 2023 tarihinde geçici kabulün yapilmasi planlanmaktadir” seklinde konustu.

Hayvancilikta önemli potansiyele sahip Suluova’ya bu önemli yatirimin kazandirilmasi çalismalarinda vizyon çizen ve imkan saglayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarini sunan Masatli, Tarim ve Orman Bakanligi ile OSB’nin mütesebbis heyeti ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA