Tepebasi Belediyesi Vatandaslari Mutfaga Soktu

Tepebasi Belediyesi Mutfak Atölyesi, 2016 yilindan bu yana vatandaslarin vazgeçilmezi haline gelerek hem mutfak becerilerini gelistirdikleri hem de yeni teknikler ögrendikleri bir merkez olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Tepebasi Mutfak Atölyesinde asçilik, pisirme teknikleri, pastacilik gibi branslarda uzman egiticilerden teorik ve uygulamali egitim alan kursiyerler, tam donanimli bir mutfakta yemek ve pasta yapiyor. Halk Egitim Merkezi ile is birliginde düzenlenen egitimler, haftada iki gün olmak üzere 24 kursiyerin katilimi ile sürüyor. Kursiyerler; hijyen sanitasyon egitimi, mutfak sanatlarina ait teorik ve pratik bilgiler, dograma teknikleri, et, balik, tavuk pisirme teknikleri, çorba yapimi, tatli, meze, salata yapim teknikleri ve sunum egitimi gibi egitimler aliyor. Kursiyerler, egitimleri tamamlamalarinin ardindan Milli Egitim Bakanligi onayli sertifika da alacak. Egitimlere katilan kursiyerler, Mutfak Atölyesinde yeni teknikler ögrenmekten memnun olduklarini belirterek Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’a tesekkür etti.

"Püf noktalarini uygulayarak ögreniyoruz"

Bekir Soykan adli kursiyer, "Ilk hafta teorik egitim aldik. Ardindan mutfaga geçtik. Hocamizin belirledigi menüleri püf noktalarini uygulayarak yapmayi ögreniyoruz. Mutfaga çok ilgim var ve bu merkezi de çok sevdim. Evde de yemek yapmaya çalisiyorum, buradan çok memnunum. Imkanlar çok güzel, Ahmet Ataç Baskanimiza tesekkür ediyoruz. Bu imkanlarin saglanmasi Eskisehir için gerçekten çok güzel" dedi.



"Böyle bir mutfakta olmayi hayal ediyordum"

Bir diger kursiyer Fatma Bakal ise, "Çok güzel, çok eglenceli. Mutfagi çok seviyorum ve bir seyler ögrenmek adina katiliyorum. Böyle bir mutfakta olmayi hep hayal ediyordum. Yemek yapmayi çok seviyorum, bu imkandan da yararlanmak çok güzel. Çok güzel, detayli çalismalar yapiyoruz. Belediyemize tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Kendime yeni seyler katiyorum"

Oya Ak Bozkir adli kursiyer, "25 yil is hayatinda çalistim, mutfagi ögrenmeye firsatim olmadi. Burada çok degisik seyler ögreniyoruz, kendime yeni seyler katiyorum. Simdi mutfakta neler yapabilecegimi biliyorum. Ögrendiklerimi evde de uyguluyorum, çok memnunum. Yemek yapmayi seviyorum ama bilmiyordum. Çok güzel bir ortam var, begeniyorum" seklinde konustu.



40 senelik usta da egitimlere katiliyor

40 senedir asçilik ile ugrasan Adil Kaygisiz da kurstan farkli bilgiler ögrendigini söyleyerek, "40 yildir yemek sektörünün içindeyim. Bulasikçiliktan basladim, ustaliga kadar yükseldim. Burada çok yeni seyler ögreniyorum. Pasta yapmayi da birkaç yil önce burada ögrendim. Geçmiste dönercilik, kebapçilik da yaptim. Burada hocalarimizdan bilmedigimiz seyler ögreniyorum. Bu merkezi bir gazetede okuduktan sonra ögrenmistim. Burada ögrendiklerimi, torunlarima yapiyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA