Soguk Havalarda Sakatat Ürünlerine Talepler Artti

Eskisehirliler, faydali olduguna inanilan sakatat ürünlerini tüketerek soguk havalarda olusan hastaliklardan korunmaya çalisiyor.

Soguk Havalarda Sakatat Ürünlerine Talepler Artti
Eskisehir’de vatandaslar, kis hastaliklarina karsi sakatat ürünlerini tüketerek önlem aldi. Kasaplar, soguk havalarda sakatat ürünlerine çok fazla talep oldugunu ifade etti.

Hava sicakliklari eksileri gösterdigi zaman çok satan sakatat ürünleri, vatandaslar tarafindan büyük ilgi görüyor. Faydali olduguna inanilan sakatat ürünleri, hastaliklardan korunmak ve vücut direncini artirmak isteyen vatandaslarin ilk tercihlerinden biri oldu.

Eskisehir’de kasaplik yapan Cevat Korkmaz, vatandaslarin kis aylarinda sakatat ürünlerini tüketmesini tavsiye ettiklerini söyledi.

Sakatat ürünlerinin çogu seye göre daha saglikli oldugunu ifade eden ve fiyatlar hakkinda bilgi veren Korkmaz, "Kis aylarinda genellikle sakatat türünü çok tavsiye ederiz. Ayak paça, iskembe, kuzu kelle ve kuzu ayak kis aylarinda çok satilir. Bize günlük taze olarak geliyor, pismis olarak da elimizde var. Vatandaslar kisin hastaliklardan korunmak ve soguga karsi vücut direncini artirmak için sakatat ürünlerini çok tercih ediyor. Kelle ve ayak paça eklemlere iyi geliyor. Kaval kemigi de satiyoruz, onun içinde ilik oldugu için vatandaslarimiz hasliyorlar. Ayaginiz kirildiysa ve bileginiz agriyorsa onun suyundan kaynatiyorlar, yemeklerin içine de katiliyor. Yani bir nevi dogal iksir, yasli teyzelerimiz, ninelerimiz de öyle derler. Bizim Emir Dag yöresinde ’koca kari ilaci’ derler. Hayvanlarin iç organlari çogu seye göre her zaman daha sagliklidir. Fiyatlar; iskembe 30 TL, kelle 30 TL ve ayak paça da 60 TL olmak üzere degisiyor. Ayrica dana yüregimiz ve dana cigerimiz var. Dana yürek 65 TL, dana ciger ise 120 TL’den satiliyor" dedi.

Kaynak: İHA