Sanatkar Kadinlar, Kastamonu'nun Kültürünü Portekiz Ve Polonya'ya Tanitacak

Kastamonu’da girisimci sanatkar kadinlar, hayata geçirdikleri proje ile yörenin kültürel el sanatlarini, yemeklerini ve kültürünü Portekiz ve Polonya’ya tanitacak.

Sanatkar Kadinlar, Kastamonu'nun Kültürünü Portekiz Ve Polonya'ya Tanitacak
Kastamonu’da 4 yil önce kadinlar tarafindan kurulan Sanat Isleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadin Kooperatifi, hayata geçirdigi projelerle hem kadinlarin gelirlerine katki sagliyor hem de Kastamonu’nun unutulmaya yüz tutmus gelenek ve el sanatlarini gün yüzüne çikartiyor. Daha önce cografi isaretli tas baski ürünlerinin tanitimi ve satisini yapan kadinlar, Kastamonu’nun yöresel lezzeti ‘eksili pilav’i paketleyerek yurt disina ulastirdi. Son olarak, Kastamonu Sanat Isleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadin Kooperatifi’nin “AB Dijital Sanatkar Kadinlar” projesi, Disisleri Bakanligi Ulusal Ajansi tarafindan kabul edilerek 30 bin euro’luk hibe almaya hak kazandi. Proje çerçevesinde kadinlar, Kastamonu’nun el sanatlari, yöresel yemekleri ve kültürünü Portekiz ve Polonya’ya tanitacak. Proje çerçevesinde kadinlar, gelirlerine de katki saglayacak.

“Portekiz ve Polonya’da el sanatlarimizi tanitip kadinlarimiza istihdam saglayacagiz”

Proje ile ilgili bilgi veren Kastamonu Sanat Kadin Kooperatifi Baskani Serpil Durgut, daha önce çok sayida projeye imza attiklarini belirterek, “2019 yilinda resmi olarak kurulusumuz gerçeklesti. 4 yildir Kastamonu’daki bir konakta faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Bugüne kadar 6 tane basvuru yaparak ortakligini yaptigimiz proje ve kendi dernegimizin projeleri ile yolumuza devam ettik. Bu projelerimizden bir tanesi, dezavantajli kadinlara destek vermek oldu. Kastamonu’da bir ilki basardik. Bu projemiz için 89 bin lira hibe aldik. Geçen yil Mart ayinda ‘AB Dijitalde Sanatkarlar Kadinlar’ projemiz de Ulusal Ajansa teslim edildi. Projemiz program çerçevesindeki 30 bin euroluk bütçeyi alan tek proje oldu. Hem Kastamonu hem de kadin kooperatifi olarak bunu yapmaktan gurur duyuyoruz. Projemiz geleneksel el sanatlarimizla alakali. Unutulmaya yüz tutmus el sanatlarimizi nesilden nesile aktarmayi istedigimiz gibi, ulusal ve uluslararasi alanda da tanitmayi istiyoruz. Bu süreçte Portekiz ve Polonya ortagimiz. Burada hem egitim verip hem de el sanatlarimizi tanitarak kadinlarimiza bir istihdam olusturma çabasindayiz. 4 yillik bir süre içerisinde bu kadar basarili islere imza atmaktan dolayi ekibimiz ve kendimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA