Özel Müzeler Çalistayi Altindag'da Yapildi

Özel müzelerin gelisimi, yayginlastirilmasi ve sorunlarinin degerlendirildigi “Ankara Özel Müzeler Çalistayi” Altindag’da gerçeklestirildi.

Özel Müzeler Çalistayi Altindag'da Yapildi
Bu yil ikinci kez gerçeklestirilen “Ankara Özel Müzeler Çalistayi”nin ev sahipligini Altindag Belediyesi yapti. Kültür ve Turizm Bakanligi Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü tarafindan bu yil ikinci kez düzenlenen “Ankara Özel Müzeler Çalistayi”, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde gerçeklestirildi.

Çalistayin açilis konusmasini Altindag Belediye Baskani Asim Balci yapti. 58 özel müzenin temsilcilerinin katildigi çalistayda müzeler, müzecilik ve özel müzelerle ilgili konu basliklari ele alindi.

“Ankara’nin en özel ve en degerli müzeleri Altindag’da yer aliyor”

Yaptigi konusmada, Altindag’in müze ve müzecilik alanlarinda basi çektigini belirten Altindag Belediye Baskani Balci, “Ilçemizde pek çok degerli müzeye ev sahipligi yapiyoruz. Ankara’nin en özel, en degerli müzeleri Altindag’da yer aliyor. Devletimize ait olan müzelerin yaninda, çok fazla da özel müzemiz var. Hem belediyemize ait olan müzeler, hem isbirligi yaptigimiz kurumlarla birlikte açilan müzeler, hem de özel tesebbüslerin bölgemizde açtigi müzelerle birlikte Altindag’da müzelerin sayisi gün geçtikçe artiyor” dedi.

Baskan Balci “Yakin zamanda kapilarini ziyarete açtigimiz Haci Bayram Veli Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve çok yakinda açmayi planladigimiz Siginak Müzesi sadece Altindag için degil, Ankara için de çok büyük kazanç Altindag Belediyesi olarak ecdadimizin yadigari olan önemli eserleri ve kültürel degerleri, gelecek nesillere sapasaglam ve yakisacak bir sekilde aktarabilmek için elimizden ne gelirse yapiyoruz. Yapmaya da devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA