Istanbul Havalimani, Dünyanin En Fazla Baglanti Imkani Sunan Havalimanlarindan Oldu

Açildigi günden beri havacilik dünyasinin yogun ilgisini çeken Istanbul Havalimani, yapilan arastirmada 309 destinasyona ulasim imkani saglayarak dünyanin baglantisi en fazla havalimanlari arasinda ikinci sirada yer aldi.

Istanbul Havalimani, Dünyanin En Fazla Baglanti Imkani Sunan Havalimanlarindan Oldu
Ingiltere merkezli The Independent gazetesi öncülügünde havacilik sektörüne iliskin arastirmalara imza atan Cirium tarafindan, "Dünyanin Baglantisi En Fazla Havalimanlari" listesi yayimlandi. IGA Istanbul Havalimani, listede Frankfurt Havalimanindan sonra ikinci sirada yer aldi. Paris Charles De Gaulle Havalimaninin ise baglantisi en fazla olan üçüncü havalimani oldugu açiklandi. Yapilan arastirmaya göre Almanya’da bulunan ve Lufthansa’nin ana merkezi olan Frankfurt Havalimaninin 330 destinasyona baglantisiyla "Dünyanin Baglantisi En Fazla Olan Havalimani" oldugu belirtildi. IGA Istanbul Havalimaninin ise 309 destinasyona ulasim imkani saglayarak, "Dünyanin Baglantisi En Fazla Havalimanlari" listesinde ikinci sirada yer aldigi kaydedildi.

Türkiye’nin bayrak tasiyici hava yolu sirketi olan Türk Hava Yollarinin, çogu Afrika olmak üzere diger tüm hava yolu sirketlerinden daha fazla ülkeye hizmet verdigi ifade edildi.
Kaynak: İHA