Is Garantili Kurslarla Firincilar Yetisecek

Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (IESOB), Izmir Firincilar Odasi ve Milli Egitim Il Müdürlügü isbirligi altinda düzenlenecek meslek egitimi kurslari ile gelecegin ekmek üreticileri yetistirilecek.

Is Garantili Kurslarla Firincilar Yetisecek
Meslek egitimi kurslari ile gelecegin firincilarinin yetistirilmesi için kollar sivandi. Istihdam Için Mesleki Egitim Projesi (IMEP) destekli egitimlere katilan kursiyerlere günlük 100 lira cep harçligi verilecek. Kursu basariyla bitirip sertifikasini alanlar da oda araciligiyla firinlarda istihdam edilecek. 440 saatlik kurslarda isletmelerin büyük ihtiyaç duydugu “Hamurkar”, “Kürekçi”, “Bastoncu” egitimleri verilecek. Egitimler, 30’ar kisilik iki gurup halinde, Izmir’deki çesitli firinlarda düzenlenecek. Kurslara katilmak isteyenler Izmir Firincilar Odasinin 250 10 24 numarali telefonundan ayrintili bilgi alabilecek.

Toplum sagligi

Toplum sagligini dogrudan etkileyen bir meslegi icra ettiklerine dikkat çeken Izmir Firincilar Odasi Baskani Kemal Sirti, ilk hedeflerinin meslegin gelecegini planlamak oldugunu söyledi.

Kurslarla vatandaslara kaliteli ve hijyen ürünler sunulmasinin önünü de açacaklarini belirten Sirti, issizlik ile mücadeleye katki saglayacaklarini, is arayan gençlere güzel firsatlar sunacaklarini sözlerine ekledi.

Ailelere çagri

Mesleki egitimin önemine deginen Sirti, ‘Her aile evladinin doktor, mühendis veya büro çalisani olmasini istiyor ama ülkenin içinde bulundugu sartlarda meslek egitimi alan gençlerin is imkani daha fazla oluyor. Üstelik meslek egitimi alarak isinde ehil olan ara elemanlarin gelirleri de yüksek oluyor. Üniversite mezunu binlerce genç issiz iken pek çok sektörde ara eleman sikintisi çekilmesi bir tezat olusturuyor. Bu projemizle firinlarda ihtiyaç duyulan kalifiye eleman sikintisini gidermek, gençlere maddi destek vererek is garantisi ile yeni alternatifler sunmak istiyoruz. Kalifiye elemanlar tarafindan üretilen kaliteli ürünler sayesinde de vatandasa sunulan hizmetin kalitesini artirarak sürdürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA