Huzur Mahallesinde 2 Yeni Park Hizmete Girdi

Inegöl Belediyesi, Huzur Mahallesinde 2 ayri noktada çocuk oyun alani yapimini tamamladi. Çevre düzenlemeleri devam eden parklara çocuklar ilk günden akin ederken, Belediye Baskani Alper Taban parklari ziyaret ederek “Huzur Mahallemizde bu alanlari arttirmak istiyoruz” dedi.

Huzur Mahallesinde 2 Yeni Park Hizmete Girdi
Sehrin sosyal donati alanlarini arttirmak adina adimlar atan Inegöl Belediyesi, imar planinda uygun alan bulunmasa da farkli çözüm yollariyla çocuklar için alanlar olusturmaya gayret ediyor. Bu çerçevede Huzur Mahallesinde Botas hatlarinin geçtigi alanlarda çocuk oyun alanlarinin kurulmasi adina görüsmeler olumlu sekilde sonuçlandi. Ardindan Park Bahçeler Müdürlügü Mustafa Kemal Atatürk Caddesi ve 25. Sokakta iki ayri alanda çocuk oyun alani olusturmak için çalismalara basladi.

Oyun alani kismi tamamlanarak hizmete giren ve çevre düzenlemeleri devam eden parklar ilk günden çocuklarin akinina ugradi.

Botas alanlari çocuk oyun alanina dönüsüyor

Belediye Baskani Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte her iki parkta da incelemelerde bulundu. Incelemeler sirasinda açiklama da yapan Baskan Taban, “Bugün Huzur Mahallemizdeyiz. Bizim Huzur Mahallemizde çocuk oyun alanlarimizi çogaltma noktasinda bir hedefimiz vardi. Burada tabi ancak yapilan planlamalarda sehir planlarina baktigimizda çocuk parki olarak gösterilen yer hiç yok. Var olan bir iki tane vardi onlari da daha önce yapmistik geçmis dönemlerde. Bizler de bu bölgede Botas hatlarimizin geçtigi alanlarda yetkililerle de görüserek basit uygulamalar diyebilecegimiz uygulamalarla bu noktalarda kullanima izin verildi.

Botas yetkililerimize de tesekkür ediyorum” dedi.

"Huzur mahallemizde bu alanlari arttirmak istiyoruz"

Hayata geçirilen projelerle ilgili de bilgiler veren Baskan Taban, söyle devam etti: “Biz bugün Huzur Mahallemizde iki çalismamizi yerinde inceledik. Bir tanesi Atatürk Caddesi üzerindeki yerimizdi, digeri de 25. Sokakta bulunan alanimiz. Bu noktalarda biz çocuklarimiz için oyun alanlari olusturarak iki ayri parki kullanima açmis bulunuyoruz. Özellikle oyun parklarinin alt kisminda kum havuzlari seklinde zemin olusturduk. Çocuklarimiz buralari güzel sekilde kullanacaklar. Huzur Mahallemizde bu alanlari arttirmak adina arkadaslarimizla çalismalarimizi yapiyor olacagiz. Çocuklarimiz da buralari en güzel sekilde kullanacaklar.”

“Sadece çocuk oyun alanlari üzerinde çalismiyoruz. Altyapi olarak da çalisiyoruz, yol kaplamalari da yapiyoruz, diger ihtiyaçlarimizi da gidermek adina burada çalismalarimiza devam ediyoruz. Ancak Huzur Mahallemizde çocuk oyun alani istegi çok fazlaydi, iki parkla bu talebe karsilik vermis olduk. Devaminda da baskaca yapacagimiz çalismalari sürdürecegiz. Öncelikle çocuklarimiza parklarimizin hayirli olmasini diliyorum. Sonrasinda da tüm mahalle sakinlerimize hayirli olsun dileklerimi iletiyorum.”
Kaynak: İHA