Efeler'den Çocuklara Sanat Dolu Yari Yil Hediyesi

Düzenledigi etkinliklerle 7’den 70’e Efelerli vatandaslara kültür-sanat sölenleri yasatan Efeler Belediyesi, yariyil tatilini çocuklar için düzenlenen organizasyonlarla dolduracak.

Efeler'den Çocuklara Sanat Dolu Yari Yil Hediyesi


Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, Efelerli minikleri, çesitli kültür-sanat etkinlikleriyle bulusturmaya devam ediyor. Okullarin tatile girecegi 23 Ocak - 3 Subat 2023 tarihleri arasinda sanat etkinlikleri planlayan Efeler Belediyesi, çocuk tiyatro oyunu ve senfoni orkestrasiyla çocuklara eglenceli bir tatil yasatacak.

Etkinlikler çerçevesinde Efeler Belediyesi Sehir Tiyatrosu (E.B.S.T.) Sanat Yönetmeni Serkan Firtina’nin yazip yönettigi ’Nasreddin Hoca ve Çocuklar’ adli müzikli çocuk oyunu, Aydin Kültür Merkezi Hidayet Sayin Salonu’nda 26 Ocak Persembe günü 13.00 ve 15.00’te, 2 seans olarak gösterime girecek. Parkta oynayan çocuklarin Nasreddin Hoca’nin bazi fikralarini canlandirmasini konu alan oyun, izleyicilere eglence dolu anlar yasatacak.

Efeler Belediyesi’nin yariyil tatilinde çocuklara sunacagi bir diger etkinlik ise Narlidere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrasi’nin sahne alacagi konser olacak. Aydin Kültür Merkezi Hidayet Sayin Salonu’nda her yastan sanatseverlerle bir araya gelecek orkestra, 27 Ocak Cuma günü saat 19.30’da birbirinden güzel eserleri Efelerli çocuklar için çalacak. Narlidere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrasi’nin Efeler’de verecegi konserin ardindan E.B.S.T. de Izmir’de sahneye çikacak. Turne çerçevesinde “Nasreddin Hoca ve Çocuklar” adli oyun 2 Subat Persembe günü Narlidere Atatürk Kültür Merkezi’nde perdelerini açacak.

Efeler’de düzenlenecek her iki etkinligin de biletleri, Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü ve Milli Aydin Bankasi Kültür Merkezi’nden ücretsiz olarak temin edilebilecek.

Çocuklarin tatildeki bos zamani faydali aktiviteler ile geçirmelerini önemsediklerini söyleyen Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, “Çocuklarimizi yariyil tatilinde tiyatro ve konser gibi kültür-sanat etkinlikleriyle bulusturacak olmaktan dolayi mutluyuz. Tiyatro ve müzik onlarin eglenmelerini, eglenirken de ögrenmelerini saglayan önemli sanat dallari. Çocuklarimizi aileleri ile etkinliklerimize katilmaya, birlikte dolu dolu zaman geçirmeye davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA