Darp Edilip Esekten Düstügü Iddia Edilen Elif Nine Açiklamasi 'Adalete Güveniyorum'

Adana’nin Kozan ilçesinde 70 yasindaki Elif Cömert, evinin önünden geçen sürüye karisan kuzusunu almak isterken çikan tartismada gördügü siddet sonrasi görme ve duyma kaybi yasadi. 8 ay sonra ilk durusmasi görülen Elif nineyi darp ettigi iddia edilen E.C. ise mahkemede darp etmedigini sahsin esekten düstügünü iddia etti.

Darp Edilip Esekten Düstügü Iddia Edilen Elif Nine Açiklamasi 'Adalete Güveniyorum'
Olay, geçen yil Haziran ayinda Kozan ilçesine bagli Gökgöz Mahallesinde meydana geldi. Iddiaya göre, 70 yasindaki Elif Cömert’in kuzusu, komsusu E.C.’nin sürüsüne karisti. Kuzusunu almak isteyen Elif nine, E.C. tarafindan darp edilerek yüzü taninmaz hale geldi. Elif nine olay sonrasi görme ve isitme kaybi yasadi.

Olayin davasinin ilk durusmasi ise Kozan Adliyesi 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durusmaya avukati Emre Çulhaci ile katilan Elif Cömert adalete güvendigini ifade etti.

Sanik E.C. ise darp olayini gerçeklestirmedigini Elif ninenin esekten düstügünü ileri sürdü.

Evine 200 metreden fazla yaklasmayacak

Elif ninenin esekten düsmedigi ve vücudundaki darp izleri ile dövüldügünün raporlara yansidigini kaydeden Avukat Emre Çulhaci, “ Ilk durusma itibari ile rapor talebini yeniledik. Müvekkilimizin duyma ve görme kaybi mevcut. Kati hekim raporu alinmasi için ilgili yerlere yazilar yazildi. Ilk durusma itibariyle biz adli kontrol tedbirinin degistirilmesi bizi bir miktarda üzdü. Ancak müvekkilimizin hayati tehlikesinin devam ettigini yinelememiz üzerine müvekkilimizin evine 200 metre yakinina yaklasmama hususunda yeni bir adli kontrol tedbiri tesis edildi. Bu asama itibariyle yargilama devam etmektedir. Biz burada adaletin tecelli edecegine inancimiz tamdir. Bunun da gerçeklesebilmesi için elimizden geldigince takipçisi olacagiz” dedi.

Sanigin Elif ninenin esekten düstügünü mahkemede yeniden ifade ettigi dile getiren Avukat Çulhaci, “ Sanik yine ayni sekilde esekten düstügü üzerine bir beyanda bulundu. Ancak hayatin olagan akisi geregi güncel bilimsel gerçekler isiginda esekten düsen bir kisinin vücudunda meydana gelmis olabilecek tahribatin bu sekilde olmayacagi ve zaten bir uzman kisi tarafindan da incelendiginde çok kolay sekilde anlasilacaktir. Mahkemeye ibraz etmis oldugumuz olaydan birkaç gün sonra çekilmis olan fotograflarda da görülecegi gibi kisinin çikinti bölgelerinde degil, vücudun içte kalan boyundur, kaburga gibi birçok bölgedeki darp izleri esekten düsmeyle meydana gelebilecek darp izleri degil. Bunlari da mahkemeye ibraz ettigimiz için bu isin esekten düsme olmadigi buna da çok fazla kimsenin itibar etmeyecegi hususunda inancimiz tamdir. Mahkeme heyetinin adaletine güvenimiz tamdir” diye konustu.



Elif nine:“ Adalete güveniyorum, esekten düsmedigimi Allah biliyor”

Günlerce yemek yiyemedigini ve bir gözünde görme kaybi yasadigini aktaran Elif Cömert ise “ Ben kisacasi adalete güveniyorum. Insallah adalet yerini bulur. Kesinlikle ben esekten düsmedim. Esekten düsen insanin bir yeri veya iki yeri darp olur. Benim bogazim suratim, dudaklarim, kulagim, gözüm vücudum darp içindeydi. Hala benim sag kulagim duymuyor. Takma disimin üstünün yerleri kopmus. Günlerce yemek yiyemedim. Dislerimi sikarak geri oturttum. Hala o sekilde yasiyorum. Insallah adalet yerini bulur. Kendi ben darp etmedim, esekten düstügümü söylüyor. Allah görüyor biliyor. Böyle diyerek kurtulursa kendi bilir, Allah büyük” seklinde konustu.

Kaynak: İHA