Bergama Belediyesinde Toplu Is Sözlesmesi

Bergama Belediyesinde memur maaslari sosyal denge sözlesmesi ardindan isçi maaslari için Hizmet-Is Sendikasi ile yapilan toplu is sözlesmesi süreci tamamlandi.

Bergama Belediyesinde Toplu Is Sözlesmesi
Bergama Belediyesi ve Hizmet-Is Sendikasi ile yapilan toplu is sözlesmesi geregi belediye sirketleri Bakirçay isçilerine yüzde 37, Beta isçilerine yüzde 39 ve kadrolu isçilere yüzde 40,69 oraninda zam yapildi. Tamamlanan toplu is sözlesmesi süreci ile kadrolu isçilerin en düsük maasi 15 bin 282,10 TL, Beta sirketi isçilerinin en düsük maasi 13 bin 734,40 TL ve Bakirçay sirketi isçilerinin en düsük maasi 11 bin 792,59 TL oldu. Imza töreninde konusan Belediye Baskani Hakan Kostu, “Belediye imkanlari ölçüsünde isçimizin, memurumuzun bütün çalisanlarimizin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.



“Layikiyla çalisan isçimizin her zaman yanindayiz”

Baskan Kostu, “Alin teri ile bu ücreti kazanan isçilerimize ve ailelerine hayirli ve bereketli olsun. Emeklerinin karsiligini güle güle harcasinlar. Belediyemiz imkanlari ölçüsünde zam oranini en yüksek seviyede belirmeye çalistik. Sahada olan, yagmur çamur demeden Bergama’mizin çöpünü, parkini temizleyen hizmet üreten isçimizin alin terlerini yerde birakmamak için elimizden geleni yaptik. Layikiyla çalisan isçimizin, alin teri ile kazananin yaninda olmaya devam edecegiz” diye konustu.



Baskan Kostu’ya tesekkür

Toplu is sözlesmesi imzalari ardindan bir konusma yapan ve Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Gültekin Simsek, “Bugün ilkleri yasadigimiz Bergama’da kadrolu çalisanlar ile Beta sirketinin toplu is sözlesmelerini, Bakirçay sirketinin de ek protokolünü imzalamanin mutlulugunu yasiyoruz. Görüsmelerimizin ilk basladigi günden bugüne Bergamali emekçilerin haklarini iyilestirmek adina taleplerimize olumlu karsilik veren Bergama Belediye Baskanimiz Hakan Kostu basta olmak üzere baskan yardimcilarimiza, belediye bürokratlarina, sözlesme masasinda beraber yer aldigimiz kiymetli temsilcilerimiz ve komite üyelerimize, bize inanan ve güvenen degerli üyelerimize sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Rabbim daha güzel sözlesmeler yapmayi nasip etsin. Hayirli ve bereketli olsun” ifadelerini kullandi.

Bergama Belediyesi Tas Bina’da düzenlenen imza törenine Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, baskan yardimcilari Cüneyt Umutlu, Askin Uyar, Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Gültekin Simsek ve isçi temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA