Baskan Altay Açiklamasi '2023 Türkiye Için Çok Önemli Bir Yil Olacak'

Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teskilati Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, teskilatin 2023 yilindaki ilk baskanlik toplantisina katildi. Kapsayici bir sistemle UCLG baskanligini yürütüyor olmanin önemli bir görev oldugunu vurgulayan Baskan Altay, “2023 yili sehrim ve ülkem adina çok önemli bir yil olacak” dedi.

Baskan Altay Açiklamasi '2023 Türkiye Için Çok Önemli Bir Yil Olacak'
Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teskilati (UCLG) Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, teskilatin yeni yilin ilk baskanlik toplantisinda baskanlik üyeleriyle bir araya geldi. Telekonferans yöntemiyle düzenlenen toplantida konusan Baskan Ugur Ibrahim Altay, Ekim ayinda yaptiklari UCLG Dünya Kongresinde çok önemli bir basariya imza attiklarini kaydederek, “Ayrisma ve kutuplasma düsüncesinin hakim oldugu bir dünyada güçlerimizi birlestirerek bir araya gelmemiz ve katilimli olarak UCLG yönetiminde yer alacak olmamiz, ‘daha iyi bir gelecek için’ çiktigimiz bu yolda çok büyük bir adim olmustur. Yaklasik 5 milyar kentliyi temsil eden bir birligin sorumlulugunu tasiyoruz. Bu nedenle her türlü kültüre ve gelenege uygun, sürdürülebilir ve kapsayici politikalar ile hareket etmemiz gerekiyor. Kurmus oldugumuz yeni baskanlik sisteminin bu denli çesitli ve kapsayici olmasi ile farkli kültürleri, gelenekleri ve en önemlisi insanlari daha iyi tanima sansi bulacagiz. Böylece ulasmak istedigimiz sürdürülebilir gelecege daha saglam adimlar ile yürüyecegiz” seklinde konustu.

Kapsayici bir sistem ile UCLG baskanligini yürütüyor olmanin önemli bir görev oldugunu vurgulayan Baskan Altay, “Sahip oldugu uluslararasi potansiyeli her alana yansitmaya çalisan Konya’nin, Belediye Baskani ve UCLG Executive President olarak, basta UCLG olmak üzere tüm yerel yönetim birliklerinin güçlenmesini ve sehir diplomasisinin her alana yayilmasi gerektigini savunuyorum. 2023 yili sehrim ve ülkem adina çok önemli bir yil olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsizliginin 100. yili olan 2023’te ülkemde yil boyunca çesitli etkinlikler düzenlenecek. Bununla birlikte 2023 Islam aleminin en büyük mutasavviflarindan birisi olan Hazreti Mevlana Celaleddin Rumi’nin 750. vefat yil dönümüdür. Bu nedenle yil boyunca Hazreti Mevlana’nin hosgörü ikliminin tüm dünyaya yayilmasi için çok önemli programlar düzenleyecegimizi belirtmek isterim” dedi.



“UCLG Dünya Konseyine ev sahipligi yapacagiz”

2023 yilinda dünyanin en büyük yerel yönetim birligi olan UCLG Baskanligini devralacak ve 320 delegenin bir araya gelecegi büyük bir Dünya Konseyine Konya’da ev sahipligi yapacaklarini hatirlatan Ugur Ibrahim Altay, “Herkes için daha iyi ve daha sürdürülebilir bir gelecek adina, hiç kimseyi ve hiçbir yeri geride birakmama hedefimize katki saglamak için sizleri Ekim ayinda Konya’da gerçeklestirecegimiz UCLG Dünya Kongresi basta olmak üzere; 100. yil ve 750. yil etkinliklerine de davet etmek istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA