ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Mesleki Egitim, Dogal Tas Sektörünün Katma Degerli Ihracatini Artirir'

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, dogal tas sektöründe mesleki egitimin önemine dikkat çekerek, "Mesleki egitim, dogal tas sektörünün katma degerli ihracatini artirir" dedi.

ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Mesleki Egitim, Dogal Tas Sektörünün Katma Degerli Ihracatini Artirir'
ATO Baskani Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odasinin 30 No’lu Dogal Tas, Mermer ve Hazir Beton Imalatçilari Meslek Komitesinin organizasyonunda, sektör temsilcileri ve Milli Egitim Il Müdürlügü yetkilileri ile mesleki egitim uzmanlarinin katilimiyla gerçeklesen istisare toplantisina katildi.

Sektörün nitelikli eleman sorunu basta olmak üzere, güncel talep, sorun, görüs ve önerilerinin ele alindigi ATO Duatepe Hizmet Binasi’nda gerçeklesen toplantida, ATO 30 No’lu Dogal Tas, Mermer ve Hazir Beton Imalatçilari Meslek Komitesi Baskani Ali Ihsan Güçlü, komite üyeleri ile Tüm Mermer Dogaltas ve Makinalari Üreticileri Birligi (TÜMMER) Baskani Hanifi Simsek ve Ankara Tasçi Mermer Mezar Ustalari ve Sanatkârlari Odasi Baskani Hakan Sarikaya da yer aldi.

ATO Baskani Baran, toplantida yaptigi konusmada, nitelikli istihdam sorununun dogal tas sektörünün gündeminde yer aldigini belirterek, sektörde usta ögretici sikintisinin da yasandigini söyledi.

Baran, "ATO olarak mesleki egitimin öneminin farkindayiz. Birçok sektörde mesleki egitimin üniversite programlarina dâhil edilmesi ve mesleki yeterlilikle ilgili çalismalarimiz var. Sektörü, ticareti, insan iliskilerini ögrenmek için mesleki egitim çok büyük bir kazanç. Dogal tas sektöründe de hem nitelikli istihdam hem de gençlere dogal taslari islemeyi ve ekonomiye kazandirilmis bir ürün haline getirmeyi ögretecek usta yetistiricilere ihtiyaç var. Usta ögreticilerin elinde mesleki egitimle bezenmis gençler, dogal tas sektörünün katma degerli ihracatini artirir. Sektörün mesleki egitimle taçlanmasi hem sehrimizin hem ülkemizin ekonomisini olumlu etkiler" diye konustu.

Ankara Ticaret Odasinin Dogal Tas, Mermer ve Hazir Beton Imalatçilari Meslek Komitesinin çalismalariyla "Ankara tasi" olarak da bilinen "andezit tasi"na Cografi Isaret tescili aldigini hatirlatan Baran, cografi isaretli ürünlerin sektörler açisindan kiymetli oldugunu ifade etti.

Toplantida, 30 No’lu Dogal Tas, Mermer ve Hazir Beton Imalatçilari Meslek Komitesi Baskan Yardimcisi Zübeyde Sarikaya, komite üyeleri Murtaza Tosun, Serkan Findik, Erol Yildirimoglu da yer aldi.
Kaynak: İHA