Antalya Büyüksehir Belediyesi, Hem Kendi Üretti Hem Tasarruf Etti

Antalya Büyüksehir Belediyesi, peyzaj düzenlemesinde kullandigi ürünleri kendi atölyelerinde üretip, belediye bütçesine 4 yilda toplam 61 milyon liralik tasarruf sagladi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Hem Kendi Üretti Hem Tasarruf Etti
Büyüksehir belediyesi, baskan Muhittin Böcek’in tasarrufu ilke edinen anlayisiyla çalismalarini sürdürmeye devam ediyor. Park bahçeler daire baskanligi, park ve peyzaj düzenlemelerinde kullandigi ürün ve materyalleri kendi atölyelerinde üretip, 2019-2022 yillari arasinda toplam 61 milyon lira tasarruf sagladi.

Büyüksehir belediyesi, ihtiyaci olan çimleri 30 bin metrekare alan üzerine kurulu rulo çim üretim tesisinde üretiyor. Tesiste, su tüketimi daha az ve kurakliga dayanikli Zoysia ve St. Augustine çimlerin üretimi gerçeklestiriliyor. Yesil alanlarda tesiste ürettigi çimleri kullaniyor. Büyüksehir belediyesi ayrica Gürsu ve Hurma’daki bitki üretim tesislerinde 2019-2022 yillari arasinda 27 milyon adet mevsimlik çiçek, çali formunda bitki ve çim fidesi üretimi gerçeklestirdi.

"Kurakçil peyzaj"

Büyüksehir belediyesi tarafindan iklim degisikliginin olusturabilecegi kuraklik tehlikesine karsi baslatilan kurakçil peyzaj projesi ile de su ve enerjiden tasarruf saglandi. Kent merkezinde baslatilan ve daha sonra ilçelerde de yapilan çevreci uygulama ile çim yerine renkli agaç kabuklari ve renkli taslarla peyzaj çalismasi geçeklestiriliyor. Projeyle su ve elektrikten yüzde 50, ilaç ve gübreden yüzde 33’e varan bir tasarruf saglaniyor.

Park bahçeler daire baskanligi, ihtiyaci olan kent mobilyalarini kendi atölyelerinde üretiyor. Atölyelerde atil ve eski ürünlerin bakim onarimi da gerçeklestirilerek tekrar halkin hizmetine sunuluyor. Atölyede 4 yilda 2831 adet bank, 1828 adet piknik masasi, 526 adet kamelya üretildi.
Kaynak: İHA