Ankara Cumhuriyet Bassavciligindan Sinan Ates'in Öldürülmesine Iliskin Sorusturmaya Dair Açiklama

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, Sinan Ates’in öldürülmesine iliskin yürütülen sorusturma ile ilgili olarak, sorusturmada Cumhuriyet savcisinin degistirildigi yönündeki iddialarin gerçegi yansitmadigini duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, maktul Sinan Ates’in öldürülmesine iliskin yürütülen sorusturma ile ilgili yapilan bir kisim haberler üzerine kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi bakimindan açiklamalarda bulundu. Ilgili sorusturmada Cumhuriyet savcisinin degistirildigi iddialarinin gerçegi yansitmadigi, ayrica sorusturmanin iki Cumhuriyet savcisi ile birlikte yürütülmesine karar verildigi duyuruldu.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Anilan sorusturmada Cumhuriyet savcisinin degistirildigi seklindeki haberler gerçegi yansitmadigi gibi, olayin kapsamina binaen mevcut Cumhuriyet savcisina ilaveten bir Cumhuriyet savcisi daha görevlendirilerek iki Cumhuriyet savcisinin sorusturmayi birlikte yürütmesine karar verilmekle. Olayin ardindan mevcutlu olarak sorusturma evrakinin getirildigi tarihte nöbetçi olan bassavci vekilinin kontrolünde devam etmekte iken is bölümü çerçevesinde sorusturma tevzi edilerek suç vasfina göre ve çalisma yönergesi uyarinca ilgili bassavci vekilince koordine edilmektedir. Halihazirda sorusturma çerçevesinde 13 süpheli tutuklanmis, 4 süpheli hakkinda ise adli kontrol tedbiri uygulanmistir ve sorusturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur."
Kaynak: İHA