1 Makineyle Girdigi Sektörde Hemcinslerine Istihdam Olusturdu

Denizli’nin Buldan ilçesinde kisitli imkanlarla satin aldigi büküm makinesiyle sektöre giren kadin girisimci, hemcinsleri için istihdam üreten bir potansiyele ulasti.

1 Makineyle Girdigi Sektörde Hemcinslerine Istihdam Olusturdu


Buldanli kadin girisimci Raziye Durnal, küçük bir büküm makinesiyle giris yaptigi sektörde önemli bir basariyi yakaladi. Buldan Vatan Sanayi Sitesinde pestamal, pike ve ev tekstil ürünleri bükme, yikama, kurutma ve de ütüleme tesisi kuran Durnal, yaninda birçok hemcinsini istihdam etmesinin yani sira 80 hanedeki ev kadinlarina da dügüm isleri vererek aile ekonomilerine katki yapmalarini sagladi.

1 makine ile basladigi isinde bugün bir çok kadina is verebilen bir konuma gelmis olmaktan dolayi mutlu oldugunu belirten Raziye Durnal, “8 yil önce küçük bir büküm makinasiyla ise basladim. Islerimin arttigini görünce makinalarimi çogalttim. Devlet destekleriyle makinalarimi aldim. Müsterilerime daha iyi hizmet vermek için parça yikama isine de girdim. Bu amaçla iki adet büyük yikama makinasi, dört kurutma makinasi, bir adet büyük silindirli ütü, iki adet büyük pestamal ve pike büküm makinasini hizmete sunarak makine parkurumuzu genislettim. Bu sayede müsterilerimin top halinde gelen ürünlerini büküp, yikayip, ütüleyip teslim ediyorum. Ayrica Buldan’da seksen hanedeki ev hanimlarina dügüm, büküm ve baglama isleri de veriyorum. Kapasitemi artirarak kadin çalisan sayimizi daha da artirmak ve Buldan ekonomisine katki saglamak en önemli hedefimdir. Bu hedefime ulasmaya kararliyim” dedi.

Kaynak: İHA