Sosyolog Adem Palabiyik Açiklamasi 'PKK Bizleri Tehdit Ediyor. Kiliçdaroglu'na Vasiyetimdir, PKK'ya Destekten Vazgeç'

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) görevli Sosyolog Adem Palabiyik, PKK’nin artik her türlü tehdidi yaptigini belirterek, Kiliçdaroglu’na seslenerek PKK’ya verilen destekten vazgeçilmesi gerektigini söyledi.

Sosyolog Adem Palabiyik Açiklamasi 'PKK Bizleri Tehdit Ediyor.  Kiliçdaroglu'na Vasiyetimdir, PKK'ya Destekten Vazgeç'
Kiliçdaroglu’nun, SADAT üzerinden yaptigi elestirilerin beraberinde kendisine yönelik bir tehdit olduguna isaret eden Sosyolog Adem Palabiyik, "Kiliçdaroglu, cumhurbaskani adayi olabilmek için herseyi yapiyor, hatta yaptiklari devletin bekasina aykiri olsa dahi gözünü kirpmiyor. HDP ile yapmak istedigi isbirligi sebebiyle HDP’ye çesitli vaatlerde bulunuyor. Masa üzerinde yapilan pazarliklarin sonucunda HDP’ye bakanliklarin verilecegine kesin gözüyle bakiliyor. Sadece bu da degil, CHP içindeki birçok isim IHA ve SIHA gibi sanayi savunmamizi güçlendiren ögeleri yok etme sözü dahi veriyor. Bir program sirasinda SADAT reklamini gören Kiliçdaroglu, kendisinin tehdit edildigine yönelik açiklamalar yapiyor ve vasiyet açikliyor. Aslinda bu tavri bir siyasal tiyatrodur. Asil bizler bölgede tehdit ediliyoruz. PKK, bizleri tehdit ediyor. Biz de Kiliçdaroglu’na vasiyetimizi açikliyoruz; PKK’ya destek vermekten vazgeç. Diyarbakir Anneleri çalismalarimizi yaptigimiz günden beri PKK’nin ve HDP’nin markajina girdim. Hem çalistay hem de kongre sürecinin basarili geçmesi ve Anneleri ziyaret, HDP’ye sahada ciddi kayiplar yasatiyor. Ama PKK’nin her zaman ki yöntemi degismiyor. Tehdit üzerinden yürüttügü siyaseti ancak ve ancak HDP ve CHP’den güç alarak yapiyor. Ayrica zaman zaman DHP’ye dahi ayar vermeye çalisiyor. Sivil inisiyatif olarak Annelerin HDP ve PKK’ya verdigi zarar tarih dahi edilemez ama CHP, HDP’lesiyor. Bu sebepten Kiliçdaroglu’na, PKK’ya destek vermemesine dair vasiyet açiklamasi yapmak gerekiyor, PKK artik CHP’den de güç aliyor" dedi.



"PKK ile üstü örtük bir pazarlik yapildi"

HDP’nin, PKK için bir ara istasyon görevi gördügünü belirten Prof. Dr. Palabiyik, "PKK’nin siyasal talepleri HDP üzerinden yürüyor. PKK, HDP ile istedigi anda her türlü satasmayi yapabiliyor. HDP de zaten buna en basindan itibaren razi ve Millet Ittifaki da HDP’nin samar oglanina dönmüs durumdadir. Altili masanin HDP ile yaptigi anlasma, PKK ile yapilan anlasmanin bir parçasi olarak kabul edilmelidir çünkü HDP’nin siyasal yönelimi PKK’nin siyasal yönelimi ile es ilerliyor. HDP’nin teklif ettigi bakanliklar da aslinda PKK tarafindan yeniden güç kazanmak için isteniyor. Çünkü PKK uzun süredir daga kimseyi kandirarak götüremiyor ve kaçiramiyor. Bu sebepten ciddi anlamda zaafa ugramis durumda, bunu engellemek için HDP’yi bir sopa gibi sürekli olarak altili masanin belinde kiriyor" diye konustu.



"PKK, artik CHP’den de güç aliyor"

"PKK, önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in kazanmamasi için herseyi planliyor. Buna CHP de dahildir. CHP, ABD ve AB’nin Türkiye ofisi olarak görev yapmaya basladi.

Ayni zamanda PKK’yi destekleyen ABD ve AB, CHP ile yanyana yürümeye hazir. Çünkü CHP, onlara istediklerini verebilecek siyasi partilerden biridir. Ve ne yazik ki CHP, artik PKK’nin oral deposu haline geldi. PKK, CHP’den güç aliyor, HDP’nin aktif siyasette yol alamamasi PKK’yi tedirgin etse de CHP’nin tavir PKK’nin gerginligini ortadan kaldiriyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA