Sular Altinda Kalacak Yusufeli'nden Sokak Köpeklerinin Tahliyesi Sürüyor

Artvin’in baraj sulari altinda kalacak olan Yusufeli ilçesinde sokak köpeklerinin tahliyesi sürüyor. Kentte bir hayvani bile birakmak istemeyen gönüllüler, bir kez daha bot yardimiyla nehrin karsisinda bulunan köpek için seferber oldular.

Sular Altinda Kalacak Yusufeli'nden Sokak Köpeklerinin Tahliyesi Sürüyor
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapimi tamamlanan Yusufeli Baraji su tutma islemi nedeniyle bölgelerde bulunan sokak hayvanlarinin tahliyesi sürüyor. Hayvanlari Dogayi Insanlari Koruma ve Yasatma Dernegi (HAYDIKO) koordinesinde, gönüllülerin katildigi çalismada tespit edilen hayvanlar sular yükselmeden tek tek toplanip güvenli bölgeye tasiniyor. Gönüllüler, ilçede sular altinda kalan Evren (Ahalt) mahallesinde suyun karsi tarafinda bir köpegin mahsur kaldigini tespit etti. Hemen harekete gecen gönüllüler, etrafi sularla çevrili olan mahalleden çikamayan köpegi için kurtarma operasyonu baslatti.

Raftingciler esliginde bot yardimiyla suyun karsi gecen geçen gönüllüler köpege ulasmaya çalisti. Oldukça korkmus olan köpek yakalanamayinca, gönüllülerde güvenli bölgeye kadar eslik ederek bulundugu bölgeden kurtarmayi basardilar. Hayvanlari Dogayi Insanlari Koruma ve Yasatma Dernegi (HAYDIKO) sularin yükselene kadar tahliye islemlerinin devam edecegini ifade ettiler.
Kaynak: İHA