Fabrikayi Aratmayan Okulda Günde 10 Bin Ekmek Üretimi Yapilacak

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde egitim gören ögrenciler, ürettikleri ekmekler ile gelecegin ustalari olma yolunda ilerliyor.

Fabrikayi Aratmayan Okulda Günde 10 Bin Ekmek Üretimi Yapilacak
Milli Egitim Bakanligi (MEB) tarafindan 81 ilde baslatilan meslek liselerine "firin atölyesi" kazandirilmasina yönelik projesi çerçevesinde Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ekmek fabrikasi kuruldu. Fabrikanin kurulmasinin ardindan okulun Yiyecek Içecek Hizmetleri Bölümü ögrencileri ögrenim gördükleri alanlarda deneyim kazanmalari için haftanin 5 günü uygulamali egitime katiliyor. Usta ögreticilerin gözetiminde anaokulu ögrencilerine yönelik ekmek üretimi yapan ögrenciler, gelecegin ustalari olma yolunda ilerliyor.

Proje çerçevesinde ögrendikleri bilgileri firin atölyesinde uygulama imkâni bulan gençler, yürüttükleri çalismalarla hem mesleki tecrübe ediniyor hem de üretime katkida bulunuyor. Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Okul Müdürü Ilhan Kara, 20 bin kapasiteli ekmek üretim tesisine sahip olduklarini belirterek, ilk etapta 10 bin ekmek üretimi hedeflediklerini söyledi.

Atölyede üretimin devam ettigini dile getiren Kara, “Milli Egitim Bakanligimiz tarafindan Türkiye genelinde mesleki teknik Anadolu liselerine 118 adet firin kurulumu yapilmistir. Bunlardan bir tanesi de Seydi Ali Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisemizde kurulmustur. 20 bin kapasiteli ekmek üretimine sahibiz. Ikinci dönem itibariyle yurtlarimiza yönelik 10 bin adet ekmek çikarmayi düsünüyoruz. Bunlarin içerisinde tasimali, okul öncesi beslenme destegi ögrencilerimize yönelik verecegiz. Ileriki zamanlarda halka yönelik üretimlerimiz de olacaktir. Usta ögreticilerimiz ile ögrencilerimizin destegi var. Bunlari hem halkimiza hem de ögrencilerimize hijyenik ortamda en güzel sekilde istifadelerine sunmayi hedefliyoruz” dedi.



“Bir sey ögrenelim derken çok sey ögreniyoruz”

Ekmek yapimina dair tüm asamalari atölyede ögrendiklerini dile getiren ögrenci Sevval Tetikoglu da, “Burada ekmek üretimi yapiyoruz. Ekmek nasil yapilir, kivamini ve pisirme sürelerini ögreniyoruz. Bir nevi ekmekte kullandigimiz malzemeleri ve makinelerin kullanimini ögreniyoruz. Bu açidan bir sey ögrenelim derken çok sey ögreniyoruz. Buradaki amacim, hem bu alani çok seviyorum hem de bir seyler ögrenmek için geliyorum. Ileri ki zamanlarda elimde bir is olsun, bir seyler kazanayim ve ögrenmek için geliyorum. Gerçekten de buradaki günlerim verimli geçiyor” seklinde konustu.

Ögrenci Ibrahim Kaya ise “Burada hamur nasil yapilir ve ekmek yapimi için tüm makineleri ögreniyoruz. Insallah ileride çok iyi yerlere varir ve güzel kazançlar elde ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA