Sosyolog Adem Palabiyik Açiklamasi 'PKK, 6'Li Masayi HDP Sopasiyla Hizaya Getiriyor'

Sosyolog Prof. Dr. Adem Palabiyik, gündeme dair yaptigi açiklamasinda PKK’nin 6’li masayi HDP’nin sopasiyla hizaya getirdigini söyledi.

Sosyolog Adem Palabiyik Açiklamasi 'PKK, 6'Li Masayi HDP Sopasiyla Hizaya Getiriyor'
HDP’nin cumhurbaskani adayi olarak kendi tercihini yapacagi yönünde açiklama yapmasina yönelik IHA muhabirine açiklamalarda bulunan Sosyolog Prof. Dr. Adem Palabiyik, "HDP, altili masaya uyguladigi santajda ikinci boyuta evrildi ve yeni bir asamaya geçti. HDP’nin simdiki adimi, altili masaya dayattigi bütün ilkeleri kabul etmesi yönündeki baskisi olacaktir. Çünkü bakanlik ve Diyarbakir Anneleri’ni pasiflestirmek isteyen HDP, altili masadan ilk bunlari isteyecektir. Fakat altili masa, halkin hismindan korktugu için HDP’yi kendisinden uzak tutma görüntüsü vermeye çalisiyor ve PKK, HDP sopasi ile Millet Ittifakini neredeyse hizaya getiriyor" dedi.



"PKK ile üstü örtük bir pazarlik yapildi"

HDP’nin, PKK için bir ara istasyon görevi gördügünü belirten Prof. Dr. Palabiyik, "PKK’nin siyasal talepleri HDP üzerinden yürüyor. PKK için HDP bir sopa mahiyetinde, istedigi anda her türlü satasmayi yapabiliyor. HDP de zaten buna en basindan itibaren razi ve Millet Ittifaki da HDP’nin samar oglanina dönmüs durumdadir. Altili masanin HDP ile yaptigi anlasma, PKK ile yapilan anlasmanin bir parçasi olarak kabul edilmeli ve HDP’nin siyasal yönelimi PKK’nin siyasal yönelimi ile es ilerliyor. HDP’nin teklif ettigi bakanliklar da aslinda PKK tarafindan yeniden güç kazanmak için isteniyor. Çünkü PKK uzun süredir daga kimseyi kandirarak götüremiyor ve kaçiramiyor. Bu sebepten ciddi anlamda zaafa ugramis durumda, bunu engellemek için HDP’yi bir sopa gibi sürekli olarak altili masanin belinde kiriyor" diye konustu.



"Kiliçdaroglu, PKK’ya söyleyemedigini TSK’ya söylüyor"

"Kiliçdaroglu, uygarlasma ve modernlesme arasindaki çizgide ipin ucunu kaçirmis görünüyor ve sahip oldugu kompleksli uygarlasma özentisini bize ait olamayan dil kaliplari ile fütursuzca isliyor" diyen Palabiyik, "Toplumsal degerlerimizi yedege çekerek, Bati tarzi egreti modeli büyük bir ihtirasla hayatin merkezine yerlestirmeye çalisiyor. Netice itibariyla kendi kültürel kodlarimizdan ve tarihi deneyimimizden neset etmeyen Anglo-Sakson ya da Anglo-Amerikan söylemleri kullanarak, bu topraklarda gerçekten de ruhen saglikli bir toplum ya da milli ve manevi bir bellek insa edebilmenin mümkün oldugunu düsünüyor. Bu ayni zamanda kültürel anlamda bir sizofreniye de sebep olabilir. Çünkü Kiliçdaroglu’nun kaostan beslenen siyasi tutumlari beraberinde kültürel kopuslar da getirebiliyor. Serefli ordumuza dair kurdugu cümleleri PKK’ya karsi kuramiyor, HDP’yi ürkütmekten korkuyor ve bir hain ugruna günesi dahi batirmaktan korkmuyor. ABD ve Ingiltere sonrasi Almanya’ya gidisi ve içimizden olmayan danismanlarla çalismasi da ancak böyle açiklanabilir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA