Bayburtlu Vatandasin Soguk Havayla Imtihani Açiklamasi 5 Kat Kazak Giyindi!

Soguk havalarin iyiden iyiye kendini hissettirdigi Bayburt’ta vatandaslar dondurucu soguklar karsisinda kat kat giyinerek kendini koruyor.

Bayburtlu Vatandasin Soguk Havayla Imtihani Açiklamasi 5 Kat Kazak Giyindi!
Kar yagisinin olmadigi Bayburt’ta kuru soguk ve ayaz hayati olumsuz yönde etkiliyor. Kismen donan Çoruh Nehri’nde ise misafir yesilbas ördekler serin sulara dalip çikarak görenleri kendine hayran birakiyor. Gündüz saatlerinde hava sicakliginin eksi 3 ile 5 derece arasinda degiskenlik gösterdigi Bayburt’ta gece saatlerinde hava sicakligi sifirin altinda 15 derece olarak ölçüldü. Sibirya sogukluklarinin yasandigi Bayburt’ta çesmeler, süs havuzlari ve Çoruh Nehri dondu. Kar yagisiyla birlikte soguk havanin yerini iliman havaya birakacagini söyleyen vatandaslar, kar yagisini dört gözle beklediklerini bildirdiler.

Kat kat giyindi yine de üsüyor

Soguga karsi 5 kat kazak giyinerek önlem alan Sinasi Budak isimli vatandas, havanin çok soguk oldugunu belirterek, hasta olmamak adina kat kat giyindigini söyledi.

"Gece sakin disari çikmayin donarsiniz" diyerek konusan Budak, "Görüldügü üzere Bayburt çok soguk. Birinci ayin ortalarindayiz, 5 tane kazagi üst üste giymisiz. Gece disariya sakin çikmayin, dondurucu soguk var. Kim disariya çikarsa donmustur, bu bilesiniz" ifadelerini kullanarak olaya sakayla yaklasti.

Soguktan tibbi maskeyle korunmaya çalisan bir diger vatandas Kadriye Tüfekçi ise, "Havalar çok soguk, Bayburt’ta yasamak hiç kolay degil. Maskeyi üsüdügüm için, sogukta hasta olmamak için takiyorum" diyerek konustu.

Hollanda’dan Bayburt’a kar için gelen gurbetçi hayal kirikligi yasadi

49 senedir Hollanda’da yasayan Nail Torunoglu isimli gurbetçi vatandas bu sene Bayburt’a hiç kar yagmadigini belirterek, kar hevesiyle geldigi Bayburt’tan üzgün bir sekilde ayrilacagini sözlerine ekledi. "Kar yok diye üzülüyoruz" diyerek konusmasina devam eden Torunoglu, "Hollanda’dan Bayburt’a kar göreyim diye geldim ama kar yok. Olsun soguk hava var, sogugu memnun etti bizi. Hollanda’da 49 senedir deniz seviyesinin altinda yasiyorum o yüzden Bayburt’ta kar görme hevesim vardi ama ne yazik ki elimiz bos dönecegiz" ifadelerini kullandi.

"Eski kislar kalmadi"

Bayburt’ta son birkaç yildir kis mevsiminin eski kislara nazaran soguk geçmedigine dikkat çeken Ilhan Gülhan isimli vatandas, Bayburt’un soguguna aliskin oldugunu ifade ederek, "Eski kislar simdi kalmadi. Bayburt yine soguk ama bu soguklarin daha sertini gördügümüzden bu soguk havalar bizi etkilemiyor. Mevsimler degisti, Bayburt’ta eskiden 9 ay kis vardi simdi ise 3 ay kis var. Ocak, Subat, Mart soguk geçiyor. Bilemedin 4 ay sogugumuz var" seklinde konustu.

Kaynak: İHA