Rizeliler Dogu Karadeniz'den Çikmayan Baligin Lezzetini Begenmiyor

Rizeliler Dogu Karadeniz’den çikmayan herhangi bir balik türünün tadinin farkli olduguna inanarak tüketmeyi tercih etmiyor.

Rizeliler Dogu Karadeniz'den Çikmayan Baligin Lezzetini Begenmiyor
Sezona palamut baliginin bollugu ile bereketli baslayan Karadenizli balikçilarin aglarinda hamsi bollugu da yasamasinin üzerine fiyatlar düsmüstü. Geçtigimiz günlerde 10 TL’ye kadar düsen hamsinin azalmasindan dolayi, bu günlerde fiyatlari tekrardan 25 TL’ye kadar çikti. Balikçilar, Rizeliler’in Dogu Karadeniz Bölgesi disinda tutulan hamsiyi Rizeliler’in tadinin farkli oldugunu düsünerek tercih etmedigini söyledi.



Vatandaslarin Karadeniz’e kiyisi olan fakli illerden gelen hamsilerin tadini begenmediklerini söyleyen Balikçi Kadir Ali Simsek "Hamsi 25 liradir. Bu hamsi Hopa ile Findikli arasindan geliyor. Mezgit fiyatimiz 75 lira olani da var 100 lira olani da. Istavritinde kilosu 35 lira. Bu sene hamsiden randiman alamiyoruz. Çikan hamsiler çok küçük. Irileri Zonguldak ve Eregli tarafindan geliyor. Iri hamsinin kasasi 600-700 TL arasinda degisiyor. Kilo fiyati 50 ile 60 TL arasinda oluyor. Geçen hafta Eregli’den gelen hamsileri sattigimiz da vatandas sikayet etti. Tat bakimindan dolayi sikayet etti, baska bir seyden ötürü degil. Bu Hopa tarafindaki hamsimiz daha güzel oluyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA