Ordu'da Jandarma 1 Yilda 7 Binden Fazla Süpheliyi Yakaladi
Ordu’da jandarma ekiplerinin bir yil içerisinde yürüttügü toplam 8 bin 108 asayis olayinda 7 bin 155 süpheli sahis yakalandi.

Terör operasyonlarinda 21 sahis yakalandi
Il Jandarma Komutanligi’ndan yapilan açiklamada 2022 yilinda ‘FETÖ silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan arandigi tespit edilen 13, ‘PKK/KCK silahli terör örgütüne üye olma / silahli terör örgütü propagandasi yapmak’ suçundan arandigi tespit edilen 6 ve ‘DEAS silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan arandigi tespit edilen 2 olmak üzere toplam 21 sahsin yakalandigi, adli makamlara sevk edilen sahislardan 14’ünün tutuklandigi ve 7 sahsin tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildigi bildirildi.
Uyusturucu operasyonunda 40 tondan fazla esrar ele geçirildi
Açiklamada, 2022 yili içerisinde uyusturucuya yönelik operasyonlarin arttirildigi belirtilerek, “Yapilan çalismalar sonucunda meydana gelen 265 narkotik ve psikotrop madde kaçakçiligi olayinda; 40 bin 633 kilogram esrar, bin 472 kök kenevir bitkisi, 322 adet sentetik hap ile birlikte çok sayida uyusturucu madde ve kullanma aparati ele geçirilmistir. Uyusturucu madde ile mücadele dogrultusunda önleyici kolluk hizmetleri önemli bir yer tutmakta olup uyusturucuyla mücadeleye yönelik çalismalar araliksiz sürdürülmektedir” denildi.
Kaçakçilik operasyonlarinda 155 sahis yakalandi
Yil içerisinde meydana gelen 96 kaçakçilik operasyonunda 155 süphelinin yakalandigi ifade edilen açiklamada, “Kaçakçilik ve mali suç olayinda; 5 bin 637 litre kaçak akaryakit, 720 paket kaçak sigara, 229kilogram kaçak tütün, 308 litre kaçak alkollü içki, 107 adet sikke ve 205 adet sahte banknot ele geçirilmis, bu olaylarda 155 süpheli hakkinda islem yapilarak adli makamlara sevk edilmistir” bilgileri verildi.
Yabanci uyruklu 542 sahis yakalandi
Düzensiz göçmenlere yönelik jandarma ekipleri tarafindan yapilan operasyonlarda ise ülkeye yasa disi yollarla giris yapan 542 yabanci uyruklu sahis yakalandi. Bu sahislardan 368’i düzensiz göçmen sinir disi edilmek üzere Il Göç Idaresi koordinesinde Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilirken, 174’ü ise terke davet edilerek serbest birakildi.
Hirsizlik olaylari yüzde 19 azaldi
2022 yilinda, bir önceki yila göre alinan tedbirlerin artirilmasi ile hirsizlik olaylarinda yüzde 19’luk bir azalma oldugunun tespit edildigi bilgisi verilen açiklamada, meydana gelen hirsizlik olaylarinda 515 süpheli sahsin yakalandigi, adli makamlara sevk edilen bu sahislardan 34’ünün tutuklandigi ifade edildi.
Bir yilda 417 bin 749 araç kontrol edildi
Jandarma ekipleri tarafindan trafik kazalarini azaltmaya yönelik yapilan denetimlerde ise toplamda 417 bin 749 araç kontrol edildi. 15 bin 182 sürücüye cezai islem uygulanan denetimlerde 3 bin 17 araç trafikten men edilirken, meydana gelen toplamda 615 trafik kazasinda kazada 8 kisi hayatini kaybetti, 637 kisi yaralandi.
27 bin 515 kadinin telefonunu ‘KADES’ uygulamasi yüklendi
Il Jandarma Komutanligi’ndan yapilan yazili açiklamada, ‘Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesine Dair Kanun’ çerçevesinde bin 105 olayin meydana geldigi, 581 koruyucu / önleyici tedbir karari uygulandigi, belirtilen süre içerisinde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Siddet Önleme ve Izleme Merkezine 72 magdur kadinin yerlestirildigi ve Çocuk Koruma Ilk Müdahale ve Degerlendirme Birimine ise 33 magdur çocugun yerlestirildigi bilgisi paylasildi. ‘Kadina El Kalkamaz’ mottosu çerçevesinde 22 bin 242 erkek vatandas bilgilendirilirken, KADES uygulamasi çerçevesinde 32 bin 700 kadin vatandasa egitim verildigi, 27 bin 515 kadinin telefonuna KADES uygulamasinin yüklenmesinin saglandigi, uygulama üzerinden alinan 147 ihbara hizli bir sekilde müdahale edildigi aktarildi.
Ekipler ayrica yil içerisinde 6 milyon 167 bin 92 sahsin sorgusunu yaparken, bu sorgulama çerçevesinde 2 bin 765 sahsi yakalayarak adli mercilere sevk etti.
Jandarma ekiplerinin çalismalarinin 2023 yilinda da artarak devam edecegi belirtildi.
