Görme Engelli Ögrenciler Spor Yapti, Oyunlar Oynadi

Sehitkamil Belediyesi tarafindan düzenlenen Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasi etkinlikleri çerçevesinde görme engelli ögrenciler, Ibrahim Spor merkezinde spor yaparak, oyunlar oynadi.

Görme Engelli Ögrenciler Spor Yapti, Oyunlar Oynadi
Dünyada 7-14 Ocak 2023 tarihleri arasinda toplumsal farkindalik olusturmak amaciyla kutlanan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasi nedeniyle GAP Görme Engelliler Ilkokulu-Ortaokulu ögrencileri, Sehitkamil Belediyesi Ibrahimli Spor Merkezi’nin misafiri oldular. Dokun, hisset, kesfet etkinliklerinde eglenceli zamanlar geçiren görme engelli ögrencilere, oyunlar esnasinda eslik eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, katilimcilara günün anisina çesitli hediyeler verildi

Sampiyon adaylarinin yanlarinda olmaya devam edecegiz

Farkindalik etkinligi esnasinda katilimcilara hitap eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, "GAP Görme Engelliler Ilkokulu-Ortaokulu ögrencilerini tesislerimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ögrencilerimizin bizlerle bulusmasina vesile olan degerli velilerimiz basta olmak üzere okul idaremize yürekten tesekkür ediyorum. Düzenledigimiz etkinliklerde fiziki sartlari görme engelli kardeslerimiz için özel olarak dizayn ederek, onlarin daha fazla sportif etkinliklerle bulusmalarini arzu ettik. Düzenli olarak yapilan sportif etkinliklerin görme engelli çocuklarin; motor becerileri gelismesine, daha saglikli bir vücut postürüne sahip olmalarina ve sosyal hayata daha fazla katilmalarina olumlu yönde katki sagladigi gözlemledik. Insallah bundan sonraki süreçte de imkanlarimiz el verdigi ölçüde görme engelli kardeslerimizi tematik sportif egitimler, beceri koordinasyon parkurlariyla bulusturmaya devam edecegiz. Okulumuzda müsabik sporcularin oldugunu büyük bir memnuniyetle ögrendim. Hedefledikleri alanlarda sampiyon adaylarinin yanlarinda olmaya devam edecegiz. Farkindalik etkinliginin düzenlemesine emegi geçen herkese bir kez daha tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA