Gaziantep Ihracatini GAGIAD Sirtliyor
Geçen yil 10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlik ihracat gerçeklestiren Gaziantep’in bu basarisinda Gaziantep Genç Is Insanlari Dernegi (GAGIAD) üyeleri dikkati çekiyor.

Gaziantep’in ihracat basarisini degerlendiren Koçer, Gaziantep’in yillik bazda en yüksek ihracat rakamina ulastigini söyledi.
Gaziantep’in bu rakamlarla Türkiye’nin en önemli sanayi ve ihracat kentlerinden birisi olma unvanini güçlendirdigini anlatan Koçer, dünyanin ekonomik sorunlarla bogustugu bir dönemde Gaziantep sanayisi ve ihracatinin adeta basari hikayesi yazdigini vurguladi. Gaziantep 2022 yilinda bir önceki yila göre yüzde 4,3 ihracatini yükselterek 10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlik gelire ulastigini ifade eden Koçer, söyle konustu:
"Biz sadece ihracat yapmakla kalmayip, sanayimizdeki çarklari çevirdik, binlerce insana istihdam sagladik. Bu basari hepimiz için gurur kaynagi. Ama GAGIAD için ayri bir gurur vesilemiz var. Çünkü geçen yil Gazi sehrimizden gerçeklestirilen ihracatin yüzde 60’i dernek üyelerimiz tarafindan dünya ekonomisine dahil edildi. En çok ihracat yapan ilk 1000 sanayi firmasina baktigimizda 71’i Gaziantep’ten ve bunlarin da 27’si yine GAGIAD üyesi. Kentimiz adina güven veren bu rakamlarda dernek üyelerimizin yadsinamaz bir katkisinin oldugunu düsünerek, yarinlara bugünlerden daha umutlu bakiyoruz."
Elde edilen basarinin kendilerine daha fazla sorumluluk verdigini aktaran Koçer, "Gaziantep tarihten bu yana her zaman gençligin gücünü kullanmis bir sehir. Bizler de atalarimizdan aldigimiz sorumlulukla bayragi daha ileriye tasimanin gayreti içerisindeyiz. Bugün kentimizden gerçeklestirilen ihracatin yüzde 60’ini yapmis GAGIAD olarak önümüzdeki süreçte daha fazla katki saglamanin pesinde olacagiz. Bu bilinçle de egitim organizasyonlari, günceli yakalama adina toplantilar ve istisare toplantilarina dünden daha fazla önem verecegiz" diye konustu.
Koçer, kent ve ülke ekonomisine katki saglayan ihracatçi üyelere de tesekkür ederek, rekabet gücünü artirip sürdürülebilir yeni basari hikayelerinin olusmasi için çalismalarini devam ettireceklerini kaydetti.
