Gaziantep Hava Sahasina Siki Denetim

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli zabita ekipleri kentin havasini korumak amaciyla Mahrukatçilar Sitesi’nde odun ve kömür ticareti yapan esnafi denetlerken sehir genelinde de isletmelerin baca kontrollerini yapiyor.

Gaziantep Hava Sahasina Siki Denetim
Ekipler denetimler olusumunda 2022 yilinda yönetmeliklere uymayan 95 isletmeye toplamda 514 bin 355 Türk Lirasi para cezasi uyguladi. Iklim Master Plani olusumunda sehirde halk sagliginin korunmasi ve bozulmamasi için çalisma yürüten Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi, isinma için kullanilan kömür ve odunun belirlenen sartlara uyup, uymadiginin kontrol ederek, sartlara uygun olmayan kömürlerin satisini engellemek amaciyla gelen ihbarlarla planli ve ani olarak 2022 yili içerisinde, kaçak kömür ticareti yapan 30 isletmeye islem uyguladi.

Zabita ekipleri 30 isletmedeki 169 bin 570 kilogram uygunsuz kömüre el koyarak yediemin deposuna teslim ederken ayrica Kati Yakit Satici Belgesi olmayan 23 isletmeye de para cezasi kesti. Denetimler olusumunda farkli 171 noktadan alinan kömür numunesiyle gerekli analizleri yapilan ve uygun olmayan 10 isletmeye para cezasi uygulandi, is ve duman çikararak hava kirliligine sebep olan 32 isletmeye de cezai yaptirimda bulunuldu.

Büyüksehir zabita denetimlerini araliksiz sürdürüyor

Zabita Daire Baskanligi ekipleri ayrica pide ve somun firinlari, gida üretim tesisleri, kimyevi madde üretimi ve geri dönüsüm tesisleri gibi birçok isletmede de denetimlerini sürdürerek, baca, filtre kontrolleri yapiyor. Ekipler, Gaziantep Il Mahalli Çevre Kurul Karari geregi alternatif temiz yakita geçmeyerek, kati ve sivi yakit kullanan isletme ve sahislara gerekli ikazlari yaparak verilen uyarilara riayet etmeyerek hava kirliligine neden olanlara gerekli yasal islemleri uygulamayi sürdürüyor.
Kaynak: İHA