Nazilli Belediyesi, Basin Mensuplari Için Organizasyon Düzenledi

Nazilli’de görev yapan basin mensuplari, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla Nazilli Belediyesi tarafindan geleneksel olarak düzenlenen geceye katildi.

Nazilli Belediyesi, Basin Mensuplari Için Organizasyon Düzenledi


Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla ilçede görev yapan basin mensuplarinin onuruna aksam yemegi düzenledi.

Nazilli Belediyesi isletmesi olan Menderes Et ve Balik Restoran’da Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan’in ev sahipliginde düzenlenen geceye, AK Parti Aydin Il Baskani Ömer Özmen, AK Parti Nazilli Ilçe Baskani Mustafa Abak, MHP Nazilli Ilçe Baskan Vekili Haluk Öztürk, Aydin Büyüksehir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cem Ulucan, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ümit Özmen, Aydin Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ferdi Uzun ve çok sayida basin mensubu ile aileleri katildi.



Bugüne kadar yerel basina verdigi desteklerden dolayi Nazilli Belediyesi’ne tesekkür eden Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ümit Özmen, “Bizler sorunlarimizi her firsatta dile getiriyoruz. Yerel noktadaki sorunlarimizin çözümü Nazilli Belediyesi ile rahat bir sekilde devam ediyor. Bizim sorunlarimizi dile getirdigimiz gün 24 Temmuz basinda sansürün kaldirilisinin yil dönümleri. Bu nedenle Nazilli Belediyesi’ne bu özel güne ev sahipligi yaptigi için tesekkür ediyorum” dedi.



Aydin basininda Nazilli’nin genis bir yer tuttugunu dile getiren Aydin Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ferdi Uzun, “Geçtigimiz hafta Bakan Varank buraya geldiginde Nazilli basininin ne kadar kalabalik oldugundan gururla bahsetmisti. Bu görkemli organizasyon ve nazik davetten dolayi Nazilli Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Internet Yasasi düzenlemelerine iliskin basin mensuplarinin sorunlarini dile getiren Aydin Büyüksehir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cem Ulucan, “Birçogunuz basili gazetenin yaninda internet sitelerine sahipsiniz. Bununla ilgili 18 Ocak’a kadar vermeniz gereken bir beyanname var. 13 Ocak’ta çikacak olan kararnamenin taslagini gördük. 8 tane kadro, 50 bin görüntülenme ve 24 ay bekleme mecburiyeti var. Sadece 8 personelin maliyeti 100 bin lira. Bu yasanin yaninda gazeteci arkadaslarimizi ekonomik olarak da rahatlatacak önlemler alinirsa çok mutlu oluruz” sözlerini kaydetti.



Kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi noktasinda basin mensuplarina büyük sorumluluk düstügünü hatirlatan Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, “Bugün bir dayanisma günü. Bu günü lokmamizi paylasarak, birlikte konusarak kutlayalim istedik. Tesriflerinizden dolayi çok tesekkür ediyorum. Nazilli, Bakanimizin da söyledigi gibi, her konuda oldugu gibi basin konusunda da çok daha iyi. Siz emeklerinizle bunlari taçlandiriyorsunuz. Yaptigimiz ve yapamadigimiz seyleri, sehrimizde gerçeklesen ve gerçeklesemeyenleri dile getiriyorsunuz. Toplumun aynasi oluyorsunuz. Vatandasin hassasiyetlerini en iyi sekilde yansitiyorsunuz. Vatandaslarimiz sizlerin yaptigi haberlerin altina yorumlarda bosluk hissettigi noktalari dile getiriyor. Bugüne kadar verdiginiz emekler ve bundan sonraki destekleriniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun” dedi.



Konusmalarin ardindan cemiyet baskanlarina çiçek takdimi yapildi. Organizasyona aileleri ile katilan basin mensuplari gece boyu gönüllerince eglendi.
Kaynak: İHA