Kastamonu'da Cezaevleri Için Kitap Bagisi Kampanyasi Baslatildi

Kastamonu’da cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklular için ’kitap Iyilestirir’ sloganiyla kitap bagisi kampanyasi baslatildi.

Kastamonu'da Cezaevleri Için Kitap Bagisi Kampanyasi Baslatildi
Kastamonu’da, Adalet Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi arasinda, imzalanan protokol çerçevesinde hükümlü ve tutuklularin yeniden sosyallesmelerini, nizamlara ve toplumsal kurallara saygili, sorumluluk tasiyan bireyler olarak infazlarini tamamlamalari, ceza infaz kurumlarindaki kütüphanelerin zenginlestirilmesi amaciyla kitap bagis kampanyasi baslatildi. Kastamonu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen kampanya çerçevesinde, bir alisveris merkezinde ’kitap iyilestirir’ sloganiyla kitap bagisi standi kuruldu.

Kastamonu’da 31 Mayis 2021 tarihinde ’bir kitap, bir umut’ sloganiyla baslatilan bagis kampanyasinda da 216 stantta ve kitap kumbaralarinda toplam 256 bin 376 kitap toplandigi belirtildi. Kitap bagisi kampanyasinin ilerleyen yillarda da geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

Programda konusan Kastamonu Vali Yardimcisi Ahmet Atilkan, “Öncelikle böyle anlamli bir projenin hayata geçirilmesinde emekleri olan Adalet Bakanligi ile Kastamonu Cumhuriyet Bassavciligina ve Kastamonu Cezaevi Müdürlügümüze tesekkür ediyorum. Cezaevi ve Infaz Kurumu hayatimizin bir gerçegi. Toplum hayatinda yasiyoruz, elbette ki suç isleyen insanlar oluyor. Cezanin amaci öç almaktan tutun önlemeye ve modern anlamda da en önemli kavram islah ve hükümlülerin hayata hazirlanmasidir. Bu manada cezaevleri ve infaz kurumlarimizda meslek edinmeden baslayip hükümlü ve tutuklularin zamanla en iyi sekilde degerlendirecek çesitli aktiviteler bulunmaktadir. Kütüphanelerde bunlardan bir tanesi oluyor. Insallah bu kampanya ile cezaevlerimizdeki kütüphanelerimiz daha zengin hale getirilecektir. Hükümlü ve tutuklular daha genis çesitli kitaplara ulasma imkanina kavusacaktir. Biz Valilik olarak ilk etapta 25 kitabi cezaevi kütüphanemize bagisladik. Beklentimiz öncelikle kamu kurum ve kuruluslarimizdan baslayip herkesin bu kampanyaya ciddi sekilde destek vermeye davet ediyoruz. Ayni sekilde sivil toplum kuruluslarini da ve Kastamonulu vatandaslarimizi da bu anlamla kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Konusmanin ardindan Vali Yardimcisi Atilgan ve beraberindeki heyet, kurdeleyi keserek kitap bagis kampanyasini baslatti. Kampanyanin 15 Subat tarihine kadar devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA