Çorum'da Tutuklu Ve Hükümlüler Için Kitap Bagisi Kampanyasi Baslatildi

Ceza ve infaz kurumlarindaki kütüphaneleri zenginlestirmek, hükümlü ve tutuklarin daha çok kitaba eriserek okuma aliskanlarina katkida bulunarak, kendilerini gelistirmelerini saglamak amaciyla kitap bagisi kampanyasi baslatildi.

Çorum'da Tutuklu Ve Hükümlüler Için Kitap Bagisi Kampanyasi Baslatildi
Çorum’da Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen proje çerçevesinde, Çorum ve Iskilip Adliye saraylarinin yani sira, kentteki bir AVM’de kitap bagislari için stant açildi. Kampanyaya ilk bagis ise Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Bektas, Adalet Komisyonu Baskani Hasan Öztürk ve Baro Baskani Avukat Turan Kalipçi tarafindan yapildi.

Kitap bagis kampanyasinin bir ay boyunca devam edecegini belirten Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Bektas, "Temel amacimiz infaz kurumlarinin cezalarin infaz edildigi, kisilerin belirli bir yere kapatildigi ve belirli bir süre tutuldugu yerler degil. Infazlarin temel amaci ceza infaz kurumlarinda kalan kisilerin tekrar topluma kazandirilmasidir. Bunun için de Bakanligimizin birçok etkinligi ve birçok egitim programi var. Bu egitimler Çorum L Tipi Cezaevinde oldugu gibi tüm infaz kurumlarinda veriliyor. Hükümlülerin okuma-yazma ögreniminden meslek ögrenmesine kadar birçok alanda bu faaliyetler devam ediyor" dedi.

Ceza infaz kurumlarinda hükümlülerin faydalanabilecegi kütüphanelerin bulundugunu ve bu kütüphanelerin yeterli donanima sahip oldugunu vurgulayan Bassavci Bektas, "Bakanligimiz ve sivil toplum kuruluslarimiz bu konuda büyük destek veriyor. Okumanin, ögrenmenin sonu yok. Kütüphanelerimizin zenginlestirilmesi amaciyla bakanligimiz son iki yildir kitap bagisi kampanyalari düzenliyor. Biz de bunun için buradayiz. Yaklasik bir ay adliye sarayimiz ve AVM’de açilacak olan standimizda kampanyamiz devam edecek. Çorumlu vatandaslarimizi ve sivil toplum kuruluslarimizi kampanyaya destek olmalari için çagrida bulunuyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA