ÇOMÜ Hastanesinde Yogun Bakim Hemsireligi Sertifikali Egitimi Verildi

ÇOMÜ Hastanesi, Saglik Bakanligi Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan “Yogun Bakim Hemsireligi Sertifikali Egitim Uygulama Yetkisi” aldi.

ÇOMÜ Hastanesinde Yogun Bakim Hemsireligi Sertifikali Egitimi Verildi
“Yogun Bakim Hemsireligi Sertifikali Egitimi” sertifika töreni ÇOMÜ Hastanesi Konferans Salonunda gerçeklesti. Törene; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ Hastanesi Yöneticileri, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Hasan Keser, akademisyenler ve egitim alan saglik personeli katildi.

Bashemsire Nazmiye Sinmaz; hasta ve yakinlarina kaliteli ve güvenli bakim saglanmasinda hizmet verecek ekibin gelisimi açisindan, sertifikali egitim programlarinin öneminin arttigini dile getirerek egitimin gerçeklesmesinde emegi geçen herkese tesekkür etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, bu tür egitim programlarinin araliksiz devam etmesi gerektiginin altinin çizdi ve sözlerini söyle sürdürdü: “Hayat, yasam boyu ögrenme süreci ile geçer. Bazi mesleklerde sertifikasyon egitimleri çok önemlidir. Günümüzde bununla ilgili üst düzeyde Mesleki Yeterlilikler Kurumu kurulmustur. Bazi meslekleri yerine getirebilmek için mutlaka sertifikasyon egitiminde geçmek gerekiyor. Yogun bakim da çok kritik ve hayati önem tasiyan alanlardan birisidir. Böyle bir birimde çalisan ve çalisacak hemsirelerimizin bu tür egitim programlarina katilmalari çok anlamli ve gerekli.”

Egitim programi, ögretim elemanlari, hemsireler ve diger alanlardan uzmanlarin aktardiklari 120 saat teorik, 120 saat uygulama ile alti hafta sürdü. ÇOMÜ Hastanesi ve çesitli illerin hastanelerinden katilan 18 hemsire egitimini tamamlayarak sertifikalarini almaya hak kazandi.
Kaynak: İHA