Bakan Akar 'Tek Vatan Harekati' Gazileri Ile Bir Araya Geldi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi yönetimi ve Azerbaycan’in isgal altindaki topraklarini kurtardigi "Tek Vatan Harekati" gazileriyle bir araya geldi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Genel Baskani Beyazit Yumuk ve Azerbaycan Karabag Gazileri Heyetini Milli Savunma Bakanliginda kabul etti. Azerbaycan’in "Tek Vatan Harekati" ile isgal altindaki topraklarini kurtardigini hatirlatan Bakan Akar, “Azerbaycan ordusu büyük bir basariyla harekati gerçeklestirdi. Bundan dolayi mutluyuz" diye konustu.

Isgal altindaki topraklarin 44 gün süren harekatla kurtarilmasinin önemine vurgu yapan Akar, "Türkiye ve Azerbaycan’in ’Tek millet iki devlet’, ’Bir ananin iki oglu’ oldugunu tüm dünya gördü. Bundan sonra herhangi bir sekilde Türkiye’ye, Azerbaycan’a karsi bir plani olan varsa adim atmadan önce iki defa düsünecek" ifadesini kullandi.

"Kazanilan zaferin gururu, övüncü sizlere ait"

Sehitlerin, gazilerin fedakarliklarinin nesiller boyu hatirlanacagini, tarihte önemli bir yer alacagini vurgulayan Akar, "Sizleri kazanilan bu önemli basaridan dolayi tebrik ediyorum. Sehitlerimize rahmet, siz gazilerimize sifalar diliyorum. Büyük fedakarlikla herkes üzerine düsen görevi yapmaya gayret gösterdi. Kazanilan zaferin gururu, övüncü sizlere ait" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan’in kederde, kivançta bir ve beraber oldugunu aktaran Akar, "Tek yumruk ve tek yürek olacagiz. Hem Sayin Cumhurbaskanimiz hem Cenap Prezident Aliyev’in çizdigi çerçevede çalismalarimizi sürdürecegiz. Yasasin Azerbaycan, yasasin Türkiye, yasasin Türkiye-Azerbaycan kardesligi" diye konustu.

Azerbaycanli gaziler adina yapilan konusmada ise, “Desteklerinizden dolayi tesekkür ediyoruz. Türkiye arkamizda, yanimizda olmasaydi bunu basaramazdik. Desteginizi asla unutmayacagiz. Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere sizler, tüm Türkiye yanimizda oldunuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü olmasi dünyada Türk’ün güçlü olmasi demektir. Cumhurbaskani Erdogan’in liderliginde Türkiye’nin geldigi noktadan büyük gurur duyuyoruz" ifadeleri kullanildi.

Akar, sehit üstegmen ile fotografini gösterdi

Bakan Akar görüsme sirasinda, "Tek Vatan Harekati" sehitlerinden Üstegmen Valeh Memiyev ile çekilen fotografini da göstererek sehitleri bir kez daha rahmetle andi.

Üstegmen Valeh Memiyev, Azerbaycan’da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Fiili Atisli Ortak/Müsterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikati’ndaki basarilarindan dolayi Akar’dan ödül almisti. Bu sirada Akar’a "Isgal altindaki topraklarimizi kurtaracagiz" sözü veren Üstegmen Memiyev, "Tek Vatan Harekati"nda Gubadli iline bagli çok sayida yerlesim biriminin Ermenistan isgalinden kurtarilmasinda görev aldiktan sonra sehit olmustu. Memiyev’in sehit olmadan önce "Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’a verdigim sözü tuttum" ifadesini kullandigi belirtilmisti.
Kaynak: İHA