Almanya Disisleri Bakani Baerbock'tan Ukrayna'ya Sürpriz Ziyaret

Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, Ukrayna’ya sürpriz bir ziyaret gerçeklestirerek, Rusya sinirinda yer alan Harkov kentinde incelemelerde bulundu.

Almanya Disisleri Bakani Baerbock'tan Ukrayna'ya Sürpriz Ziyaret
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilar devam ederken, Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, Ukrayna’ya sürpriz bir ziyaret gerçeklestirdi. Baerbock, Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba ile birlikte Rusya sinirinda yer alan Harkov kentinde incelemelerde bulundu. Rusya’nin isgalinden bu yana üçüncü kez Ukrayna’yi ziyaret eden Baerbock’a Ukrayna’nin Almanya Büyükelçisi Oleksii Makeiev de eslik etti.

Baerbock, mevkidasi Kuleba ile görüsmesi öncesi yaptigi açiklamada, Rusya’nin isgali ve zorlu kis kosullarinda Ukraynalilara Almanya’nin destegini ve dayanismasini ifade ederek, "Bu sehir, Rusya’nin Ukrayna’daki savasinin mutlak çilginliginin ve ülkenin dogusundaki insanlarin her gün karsi karsiya kaldigi bitmek bilmeyen istirabin bir simgesidir" dedi.

Ukrayna’ya daha fazla insani ve askeri yardim yapacaklarini aktaran Baerbock, Ukrayna’nin Avrupa Birligi’ne (AB) katilimina yardimci olacaklarina dair söz verdi.

Kuleba ise, Baerbock’un ziyaretini sosyal medya hesabindan duyurarak, “Bugün Baerbock ve ben, Rusya’nin çok büyük acilara neden oldugu Harkov’u ziyaret ettik” ifadelerini kullandi.

Harkov’un Ukrayna’nin verilen ortak destek ile Rusya’ya karsi bu savasi kazanacagini kanitlayan bir simge oldugunu vurgulayan Kuleba, “Almanya’dan daha fazla askeri yardiminin geleceginden hiç süphem yok” dedi.

Almanya geçtigimiz günlerde ABD ile yaptigi ortak açiklamada, Ukrayna’ya Marder tipi zirhli muharebe araçlari ve bir Patriot hava savunma sistemi bataryasi tedarik edecegini bildirmisti.
Kaynak: İHA