Afyonkarahisar'da Basin Çalisanlari Bilgilendirildi

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti yönetimi tarafindan 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’ne özel olarak basin çalisanlarina bilgilendirme semineri düzenlendi.

Afyonkarahisar'da Basin Çalisanlari Bilgilendirildi
Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yönetimi tarafindan 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) M. Riza Çerçel Kültür Merkezi’nde basin mensuplarina bilgilendirme semineri düzenlendi.

AGC Baskan Yardimcisi Ismail Akar’in moderatörlügünde gerçeklestirilen seminerde Afyonkarahisar Baro Baskani Av. Turgay Sahin ve Basin Ilan Kurumu Konya Bölge Müdürü Ali Aktas konustular. Bilgilendirme seminerine; Cumhuriyet Bassavcisi Fatih Karabacak, AGC Baskani Sezer Küçükkurt ve yönetim kurulu üyeleri ile medya mensuplari katildilar.

Seminerin açis konusmasini Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Baskani Sezer Küçükkurt yapti. AGC yönetimi olarak 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenledikleri bilgilendirme programinda Afyonkarahisar Baro Baskani Av. Turgay Sahin ile Basin Ilan Kurumu Konya Bölge Müdürü Ali Aktas’in bilgilendirmede bulunacaklarini söyleyen Küçükkurt, “Biz Cumhuriyet Bassavcimiz Sayin Fatih Karabacak’tan da bilgilendirme hususunda istirhamda bulunmustuk. Kendileri nezaket gösterip bizi kirmadilar ama su anda ki yasal durum henüz netlik kazanmadigi için bilgilendirme programimiza dinleyici olarak katildilar.” dedi.



"Cezalandirma için halk arasinda endise korku ve panik olusturmasi gerekiyor"

Afyonkarahisar Baro Baskani Av. Turgay Sahin bilgilendirme seminerinde sunlari kaydetti:

“Yakin bir tarih önce 7418 sayili Sosyal Medya Yasasi olarak da bilinen kanundaki birtakim maddelerin uygulanmasina iliskin hazirlanacak yönetmelik, tüzük aslinda bahsedecegim kanunun dezenformasyon mu yoksa sansür yasasi mi oldugunu ortaya koyacaktir. Çünkü bir anlamda basinin resmi ilanlar yoluyla terbiye edilip edilmeyecegi, bu anlamda özgürlügüne müdahale edip edilmeyecegini aslinda uygulamada görecegiz. Yasanin belki en çok tartisilan kismi hemen özellikle Türk Ceza Kanunu halki yaniltici bilgiyi alenen yayma suçunu etkileyen maddesiydi. Özel bir düzenleme ilk defa Türk Ceza Kanunu’nda yer aliyor ve halki yaniltici bilgiyi alenen yayma birtakim sartlara baglanmis. Cezalandirma için halk arasinda endise korku ve panik olusturmasi gerekiyor.”
Kaynak: İHA