Buz Gibi Sularda Yapilan Senlik 14 Ocak'ta Baslayacak

Rize’de bu yil 8.’sinin yapilacagi Kis Yüzme Senligi, 14-15 Ocak tarihlerinde gerçeklestirilecek.

Buz Gibi Sularda Yapilan Senlik 14 Ocak'ta Baslayacak
Rize’de gelenek haline gelmeye baslayan Kis Yüzme Senliginin bu yil 8’incisi gerçeklestirilecek. Senlik bu yil, bin 700 rakimda bulunan Galerdüzü’nde 14-15 Ocak tarihlerinde yapilacak. Farkli illerden Rize’ye gelecek olan yüzücüler senligin slogani olan buz gibi sularda yüzdükten sonra sicak çayi içerek isinacaklar.

Organizasyonun öncülerinden Hasan Önder yaptigi açiklamada, "Yedincisini düzenleyecegimiz bir aktivite bu, sira disi bir etkinlik diyerek nitelendirilen Kis Yüzme Senligi. Etkinligi sira disi insanlar yapar demiyoruz ama insanlarimizin dogayla daha barisik olmasini istedigimiz bir aktivite. Aktivitemizi çaya da endeksledik. ’Buz gibi suda yüzdüler çay ile isindilar’ sloganinin uluslararasinda da yer bulmasi için yaptigimiz bir aktiviteydi. 2 bin 500’ün üzerindeki buzul göllerinde yapiyorduk, buzul göllerin özellikle ulasimindaki sikinti, kesme ve suya girme sorununu yasadigimiz için bin 700 metrelerde bir derede, göletin içinde bu aktiviteyi yapalim istedik. Bu yilki aktivitemizi ise 14-15 Ocak’ta Galerdüzü’nde, Ayder’in 3-4 kilometre yukarisinda bin 700 metre rakimindaki bir alanda yapacagiz. Hem erisimi daha kolay sosyal aktiviteleri imkanlari olacak bir yer" seklinde konustu.

Senligin nasil yapilacagini anlatan Önder, "Öncelikle cumartesi günü ekstrem sporlariyla ilgilenen dostlarimizla, dagcilarimizla, bu bölgede bulusarak hem kis kampini yapacagiz. Türk kayagi, dag kayagi aktiviteleri kar üzerinde yapabilecegimiz çalismalarla insanlarin ilgisini çekmeye çalisacagiz. Aksam kamp atesi etrafinda dostlarimizin eglencelerine de tanik olacagiz. Müzigin ritmini duyan kemençe sesini duyan dostlarimiz kar üzerinde horonun hazini yasayacaklar. Asil etkinligimiz pazar günü yine benzer kis aktivitelerinin yaninda yüzme senligini yapacagiz. Bu yil sadece ulusal degil uluslararasindan yüzücüleri bekliyoruz. 50’inin üzerinde bir yüzücü olacagini düsünüyoruz 2- 3 bin kisinin bulunacagi devasa ve o yükseltide en önemli, en farkli aktivitelerden biri olmus olacak. O buz gibi sudan çiktiktan sonra sertifikalarimizi dagitacagiz. Sira disi bir festival kis yüzme senligi ve Rize insaninin kivrak zekasi diyelim. 4 mevsim Rize’yi anlatmaya çalisiyoruz. Biz yüzme sezonunu yazin degil kisin ortasinda da sürdürebildigimizi göstermeye çalisacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA