DSO Baskan Adayi Okan Konyalioglu Açiklamasi 'Hedefimiz Denizli'yi Ilk 5 Sanayi Sehri Arasina Sokmak'

Denizli Sanayi Odasi (DSO) Baskan Adayi Okan Konyalioglu, hedeflerinin Denizli’yi ilk 5 sanayi sehri arasina sokmak oldugunu belirterek; “Bu hedefe ulasmak için ekibimle birlikte gerçeklestirecegimiz projelerin planlamasini yaptik” dedi.

DSO Baskan Adayi Okan Konyalioglu Açiklamasi 'Hedefimiz Denizli'yi Ilk 5 Sanayi Sehri Arasina Sokmak'


Denizli Sanayi Odasi (DSO) Baskan Yardimcisi ve yeni dönem Baskan Adayi Okan Konyalioglu, ekibiyle birlikte hazirladiklari ve göreve seçilmeleri halinde hayata geçirmeyi planladiklari projelerini kamuoyuyla paylasti.

En önemli hedeflerinin yillardir ilk 10 sanayi sehri içinde yer alan Denizli’yi ilk 5 sanayi sehri arasina sokmak oldugunu dile getiren Konyalioglu, “Denizli Sanayi Odasi olarak bu hedefin bayraktarligini üstlenecegiz. Yillar önce Ankara’da açtigimiz Denizli Ofisi’ni geçmisten aldigimiz ders ve geri bildirimlerle daha etkin olarak tekrar aktif hale getirecegiz. Böylece hem merkezi yönetimle daha yakin iliski içinde olacak, hem de merkezi Ankara’da bulunan önemli kurum ve kuruluslarla isbirliklerimizi artirarak, bu platformlarda daha fazla söz hakkimizin olmasini saglayacagiz. Hayata geçirecegimiz her proje Denizli’yi bir adim öne tasiyacak ve ilk 5 sanayi sehri arasinda olma hedefimize her geçen gün daha da yaklasacagiz” dedi.



"Denizli’nin sorunlarini biliyoruz"

25 yillik tecrübesiyle Denizli’nin sorunlarini çözmeye talip olduklarina isaret eden Konyalioglu, “Denizli’nin her sorununu ve bu sorunlarin çözümlerini biliyoruz. Üçüncü kusak temsilcisi olarak okul öncesi yaslarimdan itibaren sanayi ve üretimin içindeyim. 25 yildir STK ve odalarda aldigim aktif görevlerimden edindigim önemli bir tecrübe var. Her biri kendi sektöründe ulusal ve uluslararasi ölçekte önemli basarilara imza atmis ekip arkadaslarimla birlikte kentimizde yaratacagimiz ortak akil ve dayanisma kültürü ile projelerimizi hayata geçirecegiz. Böylece Denizli’nin marka degerine ve kalkinmasina katki sunacagiz. Hayata geçirecegimiz projeler Denizli’ye yönelik olumlu algilarin artmasina da neden olacak” diye konustu.



“Denizli tasarim üssü olacak”

Okan Konyalioglu, Denizli’yi ilk 5 sanayi sehri içine sokmasina yardimci olacak projeleri hakkinda su bilgileri paylasti:

“Tekstil basta olmak üzere tüm sanayi ürünleri için Tasarim Festivali düzenleyecegiz. Denizli Fashion Week 5 yildir araliksiz yapiliyor. Bunun yanina sanayi sektörü basta olmak üzere tüm branslarin tasarimlarini ekleyecegiz. Tornavidanin tasarimindan, sanat eserlerinin tasarimlarina kadar bütün branslar radarimizda olacak. Denizli’yi Tasarim Vadisi yapacagiz. Denizlili sanayici e-ticareti çok sevdi. Bu konuda da gayet iyi ilerliyor. Bunun gelistirilmesi için çalisacagiz. Bu amaçla bir dijital pazar yeri kuracagiz. Herkes ürünlerini bu Pazar yerinden tüm dünyaya pazarlayacak. Böylece Denizli’mizin marka sehir olmasina katkida bulunurken hem sehrimizin, hem ülkemizin ihracatini artiracagiz. Günümüzün en önemli konularindan biri sirketlerin kiralari. KOBI’lerin islerini gönül rahatligi ile yapabilecekleri yerler olusturacagiz. Bunun için Hazine’den arsa tahsis etmesini isteyecegiz. DSO katkisi, dis kredi ve KOBI’lerin katkilari ile onlar için çalisabilecekleri yapilar insa edecegiz. Ancak burasi kesinlikle KOBI’lerin ve sirketlerin rant elde edecegi yerler olmayacak. Burada çalismaktan vazgeçen firmalarin yerine yeni firmalari biz bulacagiz ve ilk günkü sartlarin bugünkü karsiliginda bu yerleri devrettirecegiz. Kimsenin bu yerlerden sanayi disinda gelir elde etmesine izin vermeyecegiz"

“Girisimcilerin önünü açacagiz”

“Istanbul Ticaret Odasi’nin hayata geçirdigi Bilgiyi Ticarilestirme Merkezi (BTM) gibi bir merkez kurup girisimcilerin önünü açacagiz” diyen Konyalioglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bilginin ticarilestirilmesi için çalisacagiz. Bu girisimcilerimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayacak ve fikirlerini özgürce hayata geçirebilecekleri bir ortam yaratacagiz. Inaniyoruz ki; ne kadar çok girisimcimiz olur ve ne kadar çok ticarilesebilir fikir üretilirse, Denizli de o kadar hizli gelisir ve hedeflerine bir o kadar hizli yaklasir. Ben KalDer Izmir Yönetim Kurulu üyesiyim. KalDer’den edindigim tecrübe ve oradaki iliskilerimi DSO üyelerinin hizmetine sunacagim. Amacimiz KalDer’in Denizli subesini açmak. Bu konuda son 1,5 yilda çok önemli bir yol kat ettik. Ve ayrica bilindigi gibi KalDer üyelerinin önemli bir bölümü global firmalardan olusuyor. Bu organizasyonlar bizim sanayicilerimiz için de benchmark yapabilecekleri yerler. Bunu gelistirecek, global firmalarin isleyislerini Denizlili firmalara anlatacak ve sirketlerinin yüzyillik ömürleri olmasi için KalDer’in bu know-how’undan yararlanmalarini saglayacagiz. Denizli’nin gelismesi için herkesin bir fikri var. Bu amaçla kurulmus onlarca dernek ve kurum bulunuyor. Dernekler ve tüm kurumlarla isbirliklerine gidecegiz. Denizli’yi gelistirmek ve ileri tasimak isteyen herkese kapimiz açik olacak”
Kaynak: İHA