Yozgat'ta Ögrenciler 'Hayata Saygi Durusu' Sloganiyla Yaya Geçitlerini Kirmiziya Boyadi

Yozgat’ta ilkokul ögrencileri Içisleri Bakanliginca "Yayalara öncelik durusu, hayata saygi durusu" sloganiyla baslatilan kampanya dogrultusunda yaya geçitlerini kirmiziya boyadi.

Yozgat'ta Ögrenciler 'Hayata Saygi Durusu' Sloganiyla Yaya Geçitlerini Kirmiziya Boyadi
Yozgat’ta Milli Egitim Vakfi Okulu önünde trafikte yaya önceligine dikkati çekmek ve sürücü duyarliligini artirmak için baslatilan kampanya çerçevesinde program düzenlendi.

Yozgat Valisi Ziya Polat, ögrencilerle yaya geçidini kirmiziya boyadi. Ögrencilere daha sonra polis sapkasi, boyama ve bilgilendirici egitim seti ile düdük dagitildi.

Etkinlige AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Baser, Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, Il Jandarma Alay Komutani Albay Halil Baser, Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Yazici ve ögrenciler katildi.

Trafikte yaya önceligine dikkat çekmek amaciyla bu etkinligin yapildigini söyleyen Vali Ziya Polat, “Trafikte farkindalik olusturmak amaciyla ‘Yayalara öncelik durusu, hayata saygi durusu’ mottosuyla çalismalar devam ediyor.

Çocuklarimiza trafik egitim parkinda egitimleri de verdik, vermeye devam edecegiz. Biz trafik egitim parkinda trafik bilinciyle yetisen neslin yaninda ayni zamanda hayata dair bilgiler de veriyoruz ve vermeye devam edecegiz.” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Baser ise yayalarin ve diger canlilarin kendileri için önemli oldugunu belirterek sürücülerin trafikte yayalara öncelik vermesi gerektigini söyledi.



Yozgat Belediye Baskani Celal Köse de, il genelinde yaya geçitlerinde boyama çalismalari sürdügünü söyleyerek, “Biz de Yozgat Belediyesi olarak okullarin açilmasiyla birlikte de yaya geçitlerinin hepsini boyali hale getirdik. Sadece okul önlerinde degil, caddelerimiz de, sokaklarimizda da yaya geçitlerini boyayarak hazir hale getirdik.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA