Kars'ta Yaya Önceligine Dikkat Çekildi

Kars’ta trafikte yaya önceligine dikkat çekildi. Sürücülere brosür dagitilarak bilgilendirme yapildi.

Kars'ta Yaya Önceligine Dikkat Çekildi
Kars’ta ögrenciler ellerinde bulunan bayraklarla Inönü Caddesi Atatürk Ilkokulu önünde bulunan yaya geçidinde bir araya geldi. Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz’ün katilimiyla, "Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu" sloganiyla gerçeklestirilen etkinlikte, trafikte önceligin yayalar olduguna vurgu yapildi.

Etkinlikte gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Bugün yaya öncelikli trafik uygulamalarini ve bilinirligi artirmak, gerek sürücülere gerek trafikte bulunan herkese bu konuda bilinçlendirme faaliyeti yapmak için bir araya geldik” dedi.

Öksüz, “Sunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Trafik düzeni, trafik güvenligi ülkemiz için, toplumumuz için yasamsal önemli. Her yil maalesef ciddi sayida can kayiplari, mal kaybina neden oluyor trafik kazalari. Dolayisiyla bizim de trafik kazalarinin önlenmesinde mutlaka bir farkindalik olusturmamiz lazim” diye konustu.

Vali/Belediye Baskan Vekili Öksüz, “2018 yili karayollari trafik kanununda bir degisiklik yapildi. Yaya öncelikli trafik uygulamasi sistemimize getirildi.

Buna göre okul geçitlerinde, kavsak giris ve çikislarinda, yaya geçitlerinde sürücüler yayalara ilk öncelik hakkini vermek zorundadir” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Vali/Belediye Baskan Vekili Öksüz ve beraberindekiler, ellerinde bayraklarla ’Öncelik yayanin’ sloganlari atarak yaya geçidinden geçti. Öksüz, daha sonra yaya geçidini ögrencilerle birlikte kirmiziya boyadi.

Öksüz ve beraberindekiler, trafik ve jandarma ekiplerinin durdurdugu araçlarin sürücülerine brosür vererek bilgilendirme yapti. Etkinlik, brosür dagitiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA