FISKOBIRLIK Hem Üretime Hem De Istihdama Katki Sagliyor

Findik Tarim Satis Kooperatifleri Birligi (FISKOBIRLIK) Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Bayraktar, findiga katma deger saglayan bir kurum haline geldiklerini belirterek ihracat bazinda ülkemizde findik ve findikli mamuller pazarinda tek olduklarini ifade etti.

FISKOBIRLIK Hem Üretime Hem De Istihdama Katki Sagliyor
FISKOBIRLIK’in yeni alim döneminde çalismalarini araliksiz sürdürdüklerini kaydeden Bayraktar, hem üretime hem de istihdama katki saglamaya devam ettiklerini söyledi.



Bayraktar yaptigi açiklamada, “FISKOBIRLIK’e yogun talep nedeniyle Entegre Tesisimiz 7 gün 3 vardiya 24 saat esasina göre çalisiyor. Bu açidan 30 kisi daha istihdam edildi. Ilerleyen dönemde sayi daha da artacak. Findik piyasasinda yasanan belirsizliklere ragmen alimlarimiz sürüyor. Üreticilerimizden aldigimiz findigi isleyerek katma degerli ürünler haline getiriyoruz. Türk findigina ve üreticisine deger katmayi kararlilikla sürdürüyoruz. Özellikle iç piyasada zincir marketlerde tedarik ve pazarlama agimizi büyütüyoruz. Türkiye’nin her kösesinde tüketicilerimiz artik her rafta FISKOBIRLIK ürünlerine ulasabilecek. ÜR-GE noktasinda çalismalar da sürüyor. Findigi çesitli mamullerle bir araya getirerek yeni degisik tat ve lezzetleri tüketicilerimize sunuyoruz. Üretim tesisimizde bu yönde yeni üretim hatlari olusturuyoruz” dedi.



FISKOBIRLIK yeni pazarlar arayisinda

FISKOBIRLIK’in findiga katma deger katarak ihracat pazarinda ülkemizde tek oldugunu da ileri süren Bayraktar, “Ihracatta da yeni pazar arayislarimiz devam ediyor. Yurtdisina katma degerli mamul satisi konusundaki çalismalarimiz kararlilikla sürüyor. FISKOBIRLIK markali ürünleri ABD’den Japonya’ya Libya’dan Avustralya’ya kadar dünyanin dört bir kösesine ihraç ediyoruz. Ihracat pazarinda ülkemizde findik ve findikli mamuller pazarinda bu alanda tekiz. Dünyanin en prestijli gida ve içecek fuari olan Sial Paris 2022’de FISKOBIRLIK olarak bizde katilim saglayacagiz. Uluslararasi tüm misafirlerimizi burada agirlayacagiz. FISKOBIRLIK için güzel çalismalarimizi sürdürecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA