Türkiye'de Bir Ilk Açiklamasi Sehit Ailesine Ikinci 'Sehadet Belgesi' Verildi

Hatay’in Hassa ilçesinde Suriye hudut karakolunda 28 yil önce vatani görevini ifa ederken terhisine bir gün kala sehit olan Piyade Er Nihat Özcan’in ailesine ikinci "sehadet belgesi" takdim edilerek Türkiye’de bir ilk yasandi.

Türkiye'de Bir Ilk Açiklamasi Sehit Ailesine Ikinci 'Sehadet Belgesi' Verildi
Piyade Er Nihat Özcan’in ailesi, sehitlik belgesi mücadelesinde yargida Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarina takilmisti. Aile, zaman asimina ugratilip rafa kaldirilan konuyu yeniden yargiya tasimisti. Özcan’in sehadetinin 28. yilinda sehidin annesi Naime Özcan adina vekili avukat Ismail Kiliç, sehidin kardesi Seyhmus Özcan adina da vekilleri avukat Tamer Mahmutoglu ve avukat Nihat Kiliç dava açmisti. Iki ayri mahkeme karari ile Sehit Piyade Er Nihat Özcan’a sehadet belgesi verilmesi kararlastirilmisti.

Iki karara istinaden Milli Savunma Bakanligi Kara Kuvvetleri Komutanligi Sehit Gazi Subesi tarafindan ikinci kez sehadet belgesi düzenlenerek Batman Garnizon Komutanligina gönderildi. Batman 14. IÜS ÜS Komutanligi Garnizon Komutani Hava Tuggeneral Ihsan Kaplan, esi, Besiri Ilçe Kaymakami Mahmut Sener, Sosyal Güvenlik Kurumu Batman Il Müdürü Alaattin Ökten, Batman Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Besim Eviz, Sason Sehit Yakinlari ve Gazilerle Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Muttalip Çelik ile birlikte Özcan’in annesi Naime Özcan’i evinde ziyaret ederek ikinci sehadet belgesini kendisine teslim etti.

Sehidin annesinin evinde okunan Yasin-i Serif ve dualardan sonra sehitlik mertebesinin öneminden bahseden Tuggeneral Kaplan, beraberindeki protokole birlikte Sehit Piyade Er Nihat Özcan’in mezarini ziyaret ederek sehide Allah’tan rahmet diledi. Sehidin ailesinin 28 yil sabirla bekleyisi, sehadet belgesinin gönderilmesi ile duygulu anlar yasandi.
Kaynak: İHA